Τον τρίτο κύκλο τού σεμιναρίου με κεντρικό θέμα «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης» παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στο Αίγιο 35 συνολικά κληρικοί και λαϊκοί, στο πλαίσιο των επιμορφώσεών τους που πραγματοποιεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το σημερινό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος  ήταν ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Σταθόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος Ηλείας, καθηγητής Θεολόγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Το κοινωνικό – προνοιακό ενοριακό έργο: Τόπος και τρόπος έκφρασης της τοπικής αλληλεγγύης και συνεργασίας».

[the_ad id=”46371″]

Την έναρξη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό τού σημερινού προσκεκλημένου.

Ακολούθησε η εισήγηση του π. Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Εκκλησίας, από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα, θέτοντας παράλληλα τις βασικές αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται η προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ιερέων και του προσκεκλημένου ομιλητή

 

[the_ad id=”46704″]