Μέσα σε βαθιά συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το Βράδυ στο Πολιτιστικό κέντρο, η εκδήλωση για την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου!! Η Αίθουσα, κατάμεστη, γεμάτη ανθρώπους που ήρθαν να  δουν από κοντά και να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο (κάτι που ξεκίνησε από το πρωί της ίδιας ημέρας στο Επισκοπείο  και συνεχίστηκε με την παράθεση Δείπνου).

Η εκδήλωση πραγματικά εντυπωσίασε!! Τέσσερις διαφορετικές χορωδίες με κοινό σημείο αναφοράς την μουσική, έδωσαν τις καλύτερες ερμηνείες τους!!

[the_ad id=”46371″]

Η βραδιά ξεκίνησε με την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Μουσικοδιδάσκαλου Βασίλειου Μπίκου. Ακολούθησε η Γυναικεία Παραδοσιακή Χορωδία, υπό την διεύθυνση του Σάκη Παπαδημητρίου, ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι ήχοι  των παραδοσιακών  μουσικών  οργάνων, η συνέχεια στην παράδοση. Ακολούθησε η Χορωδία Αιγίου 1933, υπό την διεύθυνση του Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, με τις υπέροχες φωνές των γνωστών σε όλους μας υψίφωνων. Τέλος η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας Φίλιππος Οικονόμου, υπό την Διεύθυνση του Βασίλη Μπίκου, γοήτευσε με τους καλλίφωνους  ιεροψάλτες!!

Παρόντες στην εκδήλωση οι Δήμαρχοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που στις σύντομες ομιλίες τους αναφέρθηκαν  με πάθος, αγάπη και συγκίνηση για τον Σεβασμιώτατο!!

Ο κος Λαζουράς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους κατακριτές του Μητροπολίτη  και είπε πως δεν θα μπορούσε να πράξει τίποτε λιγότερο πέρα από αυτό που όριζε το όνομά του. Σαν ένας άλλος Αμβρόσιος Μεδιολάνων, έπραξε και πράττει τα μέγιστα για το ποίμνιο του!!

[the_ad id=”46274″]

Ο κος Παναγόπουλος,  αναφέρθηκε στον ερχομό του Μητροπολίτη σαράντα χρόνια πριν, όταν ήταν μαθητής της πρώτης Λυκείου!! Όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για μία εμβληματική φυσιογνωμία που δεν φοβάται να πει αυτό που σκέφτεται. Αναφέρθηκε στον άνθρωπο Αμβρόσιο, στον καυστικό του λόγο  και στις φορές που ήρθε σε αντίθεση με αρκετούς, έχοντας το θάρρος και την παρρησία να τα λέει.

Ο Σεβασμιώτος αφού κλήθηκε να ανέβει στο βήμα , αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του. Αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του εαυτού του, παράπονα, ίσως χρόνων, που τον συνόδευαν και τώρα   λόγω ηλικίας, μπόρεσε να αναφερθεί  σε αυτά, δημόσια!! Στον μοναχικό του βίο, στην αναγνώριση και σε πολλά άλλα που φανερώνουν όχι μόνο την δυναμική του Μητροπολίτη αλλά την σεμνότητα που αρμόζει σε έναν μοναχό. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τέλος Γενάρη που θα γίνει τελικά ένα δικαστήριο που εκκρεμεί θα παραμείνει στα καθήκοντα του, ξεφεύγοντας από το πρόγραμμα που τον  ήθελε να φεύγει νωρίτερα!!

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”57928″]

 

ekdilosi-amvrosiou2

ekdilosi-amvrosiou

 

[the_ad id=”46704″]