Σε συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ ο Λάμπης Παπαδόπουλος

0
266

Στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ το διήμερο 7, 8 Φεβρουαρίου στο Grant Hyatt στην Αθήνα με θέμα «Retailing Into the Future» από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν μεταξύ άλλων οι Ψηφιακές τεχνολογίες, Τεχνολογικές καινοτομίες, Millenials και γενιά Ζ, το Εμπόριο στα κέντρα των πόλεων, Νέες τάσεις στις Πληρωμές, Λιανικό εμπόριο και Τεχνητή Νοημοσύνη, Καινοτόμες Στρατηγικές, το Μέλλον της εργασίας στο Εμπόριο.

Στο συνέδριο κλήθηκα και παρευρέθηκα σαν εκλέκτορας της ΕΣΕΕ και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, πήρα το λόγο και μίλησα για να διεκδικήσω εκ νέου θέματα σημαντικά για την Αιγιάλεια όπως τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου και τα Οpen Mall. Συγκεκριμένα απεύθυνα θερμή παράκληση προς το προεδρείο της ΕΣΕΕ και στον ίδιο τον Πρόεδρο κ.Καρανίκα, έστω και τώρα να μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε (καθώς ως γνωστό το Αίγιο δεν εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς η προηγούμενη διοίκηση  του Αιγίου δεν κατέθεσε ούτε καν φάκελο). Στην ομιλία μου, τόνισα πώς το μεγάλο στοίχημα του συνεδρίου και ο μεγάλος στόχος της διοίκησης Καρανίκα είναι να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους ενεργούς και μαχητικούς Εμπορικούς συλλόγους και να προσπαθήσουμε αν όχι όλα, τις περισσότερες από τις τάσεις που αναφέρθηκαν στο συνέδριο  να τις κάνουμε πράξη!

Παράλληλα ζήτησα τη βοήθεια της ΕΣΕΕ να μας δώσει την απαραίτητη στήριξη έτσι ώστε σαν πρωτοβάθμια όργανα να οργανώσουμε τέτοιου είδους ημερίδες για να ενημερωθούν όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι Έμποροι, πως αυτό είναι το μέλλον, αυτές είναι οι σύγχρονες τάσεις στο Εμπόριο!!!

Πρέπει να ενημερώσουμε και το κυριότερο όλων να εκπαιδεύσουμε όλους τους συναδέλφους καθώς αυτό είναι το αύριο και αν δεν το ακολουθήσουμε όλοι μας το μέλλον θα είναι άσχημο!

Συνεχίζοντας είπα εκτός από την ενημέρωση πρέπει να βρούμε τρόπους μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέσω τραπεζικών συμφωνιών ή με διάφορους άλλους τρόπους που θα προταθούν, όλα αυτά  ή τα περισσότερα να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε στην πράξη. Οι μεγάλοι και τα μεγαθήρια μας έχουν σχεδόν κατασπαράξει, έχουν το χρήμα, έχουν νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ τους και μας γονατίζουν.

Κλείνοντας απεύθυνα θερμή παράκληση στον πρόεδρο κ. Καρανίκα να είναι κοντά στους Εμπορικούς συλλόγους, ιδιαίτερα σε αυτούς που το ζητάνε.

«…..και εγώ αυτή τη στιγμή στο ΖΗΤΑΩ Δημόσια κε Πρόεδρε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε τους εμπόρους μας και να τους βοηθήσουμε να υλοποιήσουν όλες τις σύγχρονες τάσεις. Δε σου ζητάμε χρήματα. Το εύκολο θα ήταν να σου  έλεγα δώσε μας 2-3 χιλιάρικα γιατί το ταμείο είναι μείον (τρόπος του λέγειν). Δεν είναι όμως αυτός ο αυτοσκοπός μου, ούτε είναι αυτός ο στόχος του σημερινού Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Στόχος μας είναι να δούμε το αύριο και τις εξελίξεις και να δώσουμε αγώνα να τις προλάβουμε και όχι να τις κυνηγάμε.

Μόνο έτσι θα παραμείνουν τα μαγαζιά μας ανοιχτά και θα αντέξουν τον ανταγωνισμό και μόνο έτσι θα παραμείνουμε ενεργοί, μαχητικοί και ανταγωνιστικοί σαν πρωτοβάθμιο όργανο και φυσικά μόνο έτσι θα παραμείνει η ΕΣΕΕ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΏΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Της ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΑ ΜΑΓΑΖΙΑ και ΕΝΕΡΓΟΥΣ και ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ».

Κλείνοντας την ομιλία μου ευχαρίστησα το πάνελ για το συνέδριο και εξέφρασα την άποψη όπως θεωρώ και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, πως η διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να υπάρξει την δεδομένη χρονική στιγμή!

Λάμπης Παπαδόπουλος