Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα εξελίχθηκε η παρουσίαση του ποιητικού έργου του Αιγιώτη ποιητή Γιώργου Παπασταθόπουλου  το βράδυ της  Τετάρτης   6  Μαρτίου,  στην αίθουσα   της  Ιόνιου  βιβλιοθήκης, στο Αίγιο.

Για τον ποιητή και το έργο του μίλησε ο κ.  Κώστας Κλάγκος   φιλόλογος  –  σκηνοθέτης   κάνοντας εκτενή αναφορά  στη δράση του ποιητή ,τις διακρίσεις του καθώς και του ύφους των ποιημάτων. Επίσης απέδωσε   όλα τα χαρακτηριστικά του ποιητή  καθώς και  της γραφής του.  Στη συνέχεια ο κ.  Κλάγκος,  ο  ποιητής,  η κ.  Μαίρη Ζαχαράκη – ραδιοφωνική παραγωγός  και ο κ.  Νίκος Ταξιαρχόπουλος  – Φυσικοθεραπευτής  βάζοντας την προσωπική τους νότα,  απογείωσαν με την απαγγελία τους  αποσπάσματα των ποιημάτων.

Πλήθος κόσμου  είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν ποιήματα με διαχρονικά θέματα. Όπως    η ευτυχία, ο έρωτας η γυναίκα,  η φύση ,η σάτιρα,  η θρησκεία,  θέαση της  ζωής και των στιγμών   ακόμα και  μέσα από ένα φιλοσοφικό  πρίσμα .   Καθώς και ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

[the_ad id=”46371″]

Οι στίχοι των ποιημάτων  συνταίριαζαν τον αυθορμητισμό,   το χιούμορ και το συναίσθημα μ’ έντονο το χρώμα της πραγματικότητας και κάποια μνήμη νοσταλγίας συγκινώντας και παρασύροντας  τους ακροατές.

Ιδιαίτερη  στιγμή ήταν όταν  ακούστηκε το μελοποιημένο ποίημα «Αφιέρωση»,  με το κοινό να έχει γίνει κομμάτι του μαγικού κόσμου  της ποίησης δημιουργώντας στον καθένα   ξεχωριστά,  συναισθήματα εικόνες και  σκέψεις.   Στο τέλος της βραδιάς  προσφέρθηκαν εδέσματα και  αναψυκτικά,  ενώ  το κοινό συνομίλησε με τον ποιητή.

Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη  Αιγίου   ευχαριστεί από καρδιάς  τον ποιητή Γιώργο Παπασταθόπουλο γι’ αυτήν την εμπειρία που μας  χάρισε, τους συντελεστές της  παρουσίασης  για την άρτια οργάνωση  τον κ. Κώστα Κλάγκο,  την  κ.  Γωγώ Παπαφράγκου  Οικονομολόγο- εθελόντρια της βιβλιοθήκης  για την παρουσίαση και την μουσική επιμέλεια την  κ. Νόνη Λάφη  Οικονομολόγο -εθελόντρια της  βιβλιοθήκης,  για  την παρουσίαση  των ψηφιακών εικόνων που πλαισίωσαν  όμορφα αυτή την βραδιά καθώς και τον Γεράσιμο Μεσσάρη  που χειριζόταν τον ήχο.

Ευχαριστεί  επίσης  όλο αυτό τον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα  η δε  βιβλιοθήκη θα συνεχίσει να πραγματοποιεί  ανάλογες καλλιτεχνικές  δράσεις , που  ανεβάζουν το πνευματικό επίπεδο της  πόλης μας και μεταμορφώνουν τις ψυχές!.

[the_ad id=”46704″]