Σε μια πραγματική γιορτή εξελίχθηκε η διεξαγωγή του 9ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιου Αιγιαλείας

0
288

Σε μια πραγματική γιορτή εξελίχθηκε η διεξαγωγή του 9ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιου Αιγιαλείας και οι αγώνες 5 και 1,5 χλμ. την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τους διοργανωτές να έχουν φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες, εκατοντάδες Αιγιαλείς αλλά και επισκέπτες, ξεχύθηκαν στους δρόμους από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι προκειμένου είτε να απολαύσουν τη διαδρομή μετέχοντας στη διοργάνωση, είτε να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες όχι μόνο στο σημείο εκκίνησης –τερματισμού στην παραλία του Αιγίου, αλλά καθ`όλη τη διαδρομή.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους συμμετέχοντες η παραλία Αιγίου (στις «12 Βρύσες») όπου έγιναν και οι απονομές των νικητών και των αναμνηστικών για όλους τους δρομείς παρουσία πλήθους κόσμου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Γ.Γ. του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» κ΄.Ι.Ρωμανός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συμμετοχή και την αναγκαιότητα φορείς και σύλλογοι να λειτουργούν «σα μια γροθιά» ώστε να επιτυγχάνονται τέτοιες διοργανώσεις.

Στην αντιφώνησή του ο κ΄.Καλογερόπουλος «επικύρωσε» την αναγκαιότητα συνεργασιών, κάτι που η παρούσα δημοτική αρχή κάνει πράξη από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, προκειμένου να επιτυγχάνεται εξωστρέφεια και μεγαλύτερη απήχηση εντός κι εκτός των πυλών της Αιγιάλειας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετική διαδρομή στα «χνάρια» του Α.Λόντου για την απελευθέρωση της Βοστίτσας που αποτελεί πλέον θεσμό για το δήμο μας, ενώ εξήρε την άψογη διοργάνωση από πλευράς του Νομικού Προσώπου «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» του δήμου και του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ».

*Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Ημιμαραθώνιο, η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 το πρωί από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και πέρασε μέσα από τις Τοπικές Κοινότητες Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και μετά τα Σταφιδάλωνα κατέληξαν στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου έγινε ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Ο Αγώνας των 5 χλμ., ξεκίνησε την ίδια ώρα περίπου από τις «12 Βρύσες» μέχρι το τέρμα της Αλυκής και επιστροφή στο ίδιο σημείο ενώ όσοι μετείχαν στον αγώνα του 1,5 χλμ διένυσαν την παραλιακή οδό από το χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.