Με κυρίαρχο θέμα την πορεία υλοποίησης δράσεων πρόληψης στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την Κυριακή 1η Μαΐου, συγκλήθηκε η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Αιγιαλείας το πρωί της Τετάρτης στο Δημοτικό Κατάστημα Συμπολιτείας (πρώην Δημαρχείο).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Νίκου Καραΐσκου και ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος περιλαμβάνονται επίσης η ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές, η εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων και η λήψη και υλοποίηση προληπτικών μέτρων και δράσεων σε επίπεδο Δήμου Αιγιαλείας.

Το παρών στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα συνεργασίας, έδωσαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Γεώργιος Κολοκοτσάς, ο διοικητής του Α.Τ. Αιγιαλείας κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Ακράτας κ. Μωυσής-Μάριος Σεραφειμίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγιαλείας η τμηματάρχης κα Χριστιάννα Πανευθυμιτάκη, ο υποδιοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου κ. Βασίλειος Ραυτόπουλος, εκ μέρους του ΚΕΤΧ Πάτρας ο υπολοχαγός τεχνικού κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, η προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κα Κλεονίκη Τσιμά, εκ μέρους του Δασαρχείου Αιγίου ο δασοπόνος κ. Μανώλης Μωραΐτης και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Φώτης Κουρτάκης.