Τα ταξίδια με φίλους είναι πάντα συναρπαστικά, γεμάτα με αξέχαστες στιγμές γέλιου, χαλάρωσης και διασκέδασης. Ιδίως τα road trips ή αλλιώς ταξίδια με αυτοκίνητο είναι ο ιδανικός τρόπος να εξερευνήσετε πολλά διαφορετικά μέρη, να επιλέξετε τα αξιοθέατα που θα θαυμάσετε και να διαμορφώσετε το πρόγραμμά σας όπως επιθυμείτε. Είτε ανήκετε στις παρέες που αγαπούν αυτό το είδος ταξιδιών, είτε έχετε αποφασίσει να το επιχειρήσετε για πρώτη φορά, παρακάτω θα βρείτε ορισμένα χρήσιμα tips για να οργανωθείτε.

Ελέγξτε το αυτοκίνητό σας

Όταν επιλέγετε να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο πρέπει πάντα να πραγματοποιείτε έναν έλεγχο στο όχημά σας, πόσο μάλλον στην περίπτωση που πρόκειται να κάνετε ένα road trip. Τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε είναι πολλά και σίγουρα δεν θέλετε μια βλάβη στο αυτοκίνητο να καταστρέψει το ταξίδι σας. Επισκεφτείτε τον μηχανικό σας μια εβδομάδα πριν την αναχώρησή σας και ζητήστε του να ελέγξει τα φρένα, τα ελαστικά και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα. Επιπλέον προετοιμάστε κατάλληλα το όχημα ανάλογα με τον προορισμό σας. Για παράδειγμα αν έχετε επιλέξει να ταξιδέψετε σε ορεινές περιοχές με χιόνι προμηθευτείτε ειδικές αλυσίδες. Αφού ελέγξετε το αυτοκίνητό σας θα έχετε κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για το ταξίδι σας!

Καθορίστε την διαδρομή

Μπορεί το road trip να σας επιτρέπει να αλλάξετε πορεία ανά πάσα στιγμή προκειμένου να δείτε κάποιο ιδιαίτερο αξιοθέατο ή ένα μέρος που δεν είχατε προσχεδιάσει να επισκεφτείτε, ωστόσο πάντα πρέπει να έχετε προγραμματίσει την βασική διαδρομή σας εξαρχής. Αυτό θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποιους δρόμους να ακολουθήσετε, αλλά και ποιους πρέπει να αποφύγετε για να μην βρεθείτε κολλημένοι στην κίνηση. Ακόμη, σχεδιάζοντας την διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να υπολογίσετε που και πότε θα κάνετε στάσεις για ξεκούραση, αλλά και να προγραμματίσετε που θα διανυκτερεύσετε. Μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο μοτέλ, οργανωμένα κάμπινγκ ή ξενοδοχεία σε κεντρικά σημεία που πρόκειται να σταματήσετε π.χ. ξενοδοχεία στο κέντρο της Πάτρας ώστε να μην βρεθείτε να ψάχνετε τελευταία στιγμή.

Φροντίστε για το φαγητό

Road trip σημαίνει ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και σίγουρα όλο και κάποιος θα πεινάσει. Οργανωθείτε κατάλληλα και αποφύγετε τις συνεχείς, άσκοπες στάσεις. Προμηθευτείτε ορισμένα snacks ή ροφήματα που θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετές ώρες, μέχρι να κάνετε κάποια στάση για φαγητό. Αν έχετε την δυνατότητα αγοράστε ένα φορητό ψυγείο το οποίο θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τις ανθυγιεινές επιλογές και να πάρετε μαζί σας χυμούς, φρούτα, λαχανικά και έτοιμες σαλάτες που θα έχετε εύκαιρες για όσους πεινάσουν στην διάρκεια του ταξιδιού.

Η οργάνωση είναι το κλειδί της επιτυχίας για ένα διασκεδαστικό road trip. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές μας, φτιάξτε τις βαλίτσες σας και φύγατε για περιπετειώδη ταξίδια με το αυτοκίνητο!