Ρεβάνς» Γρηγόρη για το χρίσμα

-«Θεωρώ ανήθικη ενέργεια να μη σεβαστώ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του καθενός» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις»

-«Κουτσό άλογο όποιος ποντάρει σε χρίσμα» σχολίασε ο Θανάσης Παναγόπουλος

[the_ad id=”46274″]

Αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας το βράδυ της Τετάρτης, για τις μεθοδεύσεις επιβολής χρίσματος στο δήμο Αιγιαλείας, σενάριο που προκάλεσε καθολική αντίδραση και ακυρώνεται πλέον στην πράξη.

 Η δηκτική αναφορά του Θανάση Παναγόπουλου σε παλαιότερη συνεδρίαση όπου σε μια οξύτατη αντιπαράθεση για θέματα του δήμου είχε πει απευθυνόμενος στον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο «ελπίζω η ΝΔ να μη σας δώσει το χρίσμα», ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» που είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στην κομματική εμπλοκή, δεν έχασε την ευκαιρία χθες να πάρει τη «ρεβάνς» με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις για την προσπάθεια δημιουργίας ενός ακόμα πόλου στη ΝΔ με χρίσμα στον πολιτευτή Άγγελο Τσιγκρή. «Εγκαλώντας» διακριτικά τον δήμαρχο δήλωσε ότι: «αναφέρομαι στο γεγονός αυτό γιατί ουδέποτε εγώ και η παράταξή μου μπήκαμε στη διαδικασία διεκδίκησης χρίσματος. Δυστυχώς αυτή τη περίοδο εξελίσσεται μια συζήτηση η οποία έχει αντίκτυπο στα δημοτικά της πόλης μας, εκπορευόμενη από συγκεκριμένα  πρόσωπα που με τακτικισμούς θέλουν να πληγώσουν αυτό που υπηρετεί η Αυτοδιοίκηση, θέλω στο δημοτικό συμβούλιο που είναι το ανώτατο όργανο, να ξεκαθαρίσω ότι εγώ ουδέποτε μπήκα στη διαδικασία αυτή σεβόμενος τα μέλη της ΝΔ που ανήκουν στην παράταξή σας, κατέχοντας μάλιστα θέσεις ευθύνης, και βέβαια στα στελέχη της  μείζονος μειοψηφίας που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, γιατί πραγματικά θεωρώ ανήθικη ενέργεια να μη σεβαστώ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του καθενός».

[the_ad id=”46371″]

Άλλωστε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος παρότι είναι σαφές ότι θα είχε τον πρώτο λόγο στην διαδικασία διεκδίκησης χρίσματος της ΝΔ, έχει φροντίσει εγκαίρως να ξεκαθαρίσει τη θέση του και μόνο τυχαία δεν ήταν προφανώς η ανακοίνωση της παράταξή του με δηλώσεις του επικεφαλής μία μόλις ημέρα πριν την κομματική εκδήλωση του Ιουλίου στην Αιγιάλεια παρουσία του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη όπου ξεκαθάριζε ότι: «Ήμουν ξεκάθαρος κι όταν έγινε μια εσωκομματική σύσκεψη με τους υπευθύνους, ότι δεν επιθυμώ να υπάρξει τέτοιου είδους εμπλοκή στην Αιγιάλεια όπου και ιστορικά από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα – πλην του 1994- σε όλες τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις είχαμε δύο ή και τρεις υποψηφιότητες από το χώρο. Σήμερα στην Αιγιάλεια δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα η οποιαδήποτε κομματική παρέμβαση».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Θανάσης Παναγόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ως προς την «επιβολή» υποψηφίων με χρίσμα (δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως κάποιοι στιγμή άνοιξε σοβαρά από κάποια στελέχη να υπάρξει στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπό του παρότι ανήκει στο χώρο του ΚΙΝΑΛ).  Ο δήμαρχος σχολίασε μεταξύ άλλων πως όποιος κατεβαίνει με χρίσμα είναι «κουτσό άλογο» και πως στην κοινωνία της Αιγιάλειας γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ο κόσμος θα κρίνει από την ουσία και το έργο του καθενός «κάνεις έργο;  σε σέβεται ο κόσμος; σε υπολήπτεται; τότε να πας να γίνεις δήμαρχος. Δεν είμαστε στις εποχές του 1975. Το χρίσμα ξεπεράστηκε δεν είναι πρόβατα ο κόσμος να τον κατευθύνεις να ψηφίσει κάποιον επειδή είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ».

Δείτε το βίντεο με ολόκληρες τις τοποθετήσεις Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου και Θανάση Παναγόπουλο

[the_ad id=”46274″]

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]