ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗ

Την έγκριση της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» για την πυροπροστασία σχολείων της Αιγιάλειας, κατάφερε να εξασφαλίσει η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, αφού ενεκρίθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Τεχνική Υπηρεσία από τον Δεκέμβριο του 2019 για το αντικείμενο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας» προϋπολογισμού δαπάνης 196.540 €.

Το έργο αφορά σε 45 σχολικές μονάδες της Αιγιάλειας από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που υφίσταται και πανελλαδικά, το οποίο σε επίπεδο Δήμου Αιγιαλείας επιλύεται επιτυχώς. Μαζί με τις σχολικές μονάδες που ήδη διαθέτουν πυροπροστασία, καλύπτονται τα σχολεία του Δήμου μας τόσο ως προς τις μελέτες πυροπροστασίας όσο και ως προς τις προμήθειες», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Ψυχράμη, προσθέτοντας: «Ευτυχώς, η πολιτεία αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και δημοσίευσε την πρόσκληση στο πλαίσιο του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» προκειμένου να δοθεί λύση, δεδομένου ότι ο δήμος μας με την ανεπάρκεια του προσωπικού και με την οικονομική δυστοκία στην οποία έχει περιέλθει, δεν θα μπορούσε να το επιλύσει».

Σημειώνεται ότι σε κάθε σχολείο, αναλογούν τα εξής: Μέχρι και για τα τριθέσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία θα διατεθούν 1.000 ευρώ για τις μελέτες και 1.500 για μέσα πυροσπροστασίας. Από τετραθέσια έως εξαθέσια 1.500 ευρώ για μελέτες και 2.000 ευρώ για μέσα πυροπροστασίας. Τέλος από επταθέσια και άνω Δημοτικά και Γυμνάσια και Λύκεια 2.000 ευρώ για μελέτες και 3.000 ευρώ για μέσα πυροπροστασίας για το κάθε σχολείο.