Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ο ένας ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου αεροσκάφους.

Νεκρός και ο δεύτερος επιβαίνων – Άγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος
Ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες κατέπεσε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας εκ των δύο επιβαινόντων είναι νεκρός, ενώ ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι και ο δεύτερος επιβαίνων νεκρός.

Τα αίτια της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.

[the_ad id=”46371″]

Το χρονικό της τραγωδίας

Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του πρώτου αεροσκάφους ανέφερε ότι το δεύτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.

Ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

aeroplano-piloti

ία από τις τελευταίες αναρτήσεις του Τάσου Σταματάκη στη σελίδα του στο facebook ήταν για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργιου Μπαλταδώρου, κατά την πτώση του αεροσκάφους του πριν δέκα μέρες κοντά στην Σκύρο.

Ο δεύτερος ονομάζεται Δημοσθένης Σεραφειμιδης, 61 ετών, και ήταν επιχειρηματίας, επίσης από την Πάτρα. Δραστηριοποιείτο στο χώρο των ηλεκτρονικών με έδρα το Φαραί Αχαίας.

Gεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957. Σπούδασε Ηλεκτρονικός – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάστηκε στην ΕΒΟ Αιγίου επί 12ετία.

[the_ad id=”46274″]

Από το 1992 ήταν μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Θύρατρον Α.Ε. Μία εταιρεία σχεδίασης και παραγωγής ηλεκτρονικών με 100% εξαγωγικό προσανατολισμό Κύριες χώρες εξαγωγής Ινδονησία, Κίνα, Ινδία, Τουρκία, Ρουμανία, Ρωσία κτλ.

Η εταιρία Θύρατρον Α.Ε. έχει έδρα στην περιοχή Κυδωνιές του Δήμου Ερυμάνθου.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, κατέπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο θα έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, εντοπίζοντας νεκρό τον ένα επιβαίνοντα, ο οποίος βρισκόταν εκτός της ατράκτου και είχε καταπλακωθεί. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]