Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/6 Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, για να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, που επιβάλλει το προσωρινό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ και την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασής του. Εξέδωσε δε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου για την προσωρινή παύση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας.  Η απόφαση δέχεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο ΧΥΤΑ Αιγείρας είτε σε λειτουργία, είτε όχι, μολύνει το περιβάλλον και τις ζωές μας και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και των καλλιεργειών.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί δικαίωση των πολύμηνων αγώνων των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας. Καταδείχνει περίτρανα πως όταν μια κοινωνία ενωμένη δίνει με αποφασιστικότητα τη μάχη διεκδικώντας το δίκιο της, δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί παρά τις διώξεις, τον αυταρχισμό και τα πλείστα άλλα εμπόδια προβάλλουν οι έχοντες και ασκούντες εξουσία. Αποτελεί νίκη του μαζικού κινήματος, της ενότητας, της αποφασιστικότητας  της ψύχραιμης και  επίμονης προσέγγισης.

[the_ad id=”46371″]

 

Η απόφαση αποτελεί  ισχυρό ράπισμα σε όσους διέταξαν πριν ένα χρόνο τη βίαιη διακοπή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ με τη συνδρομή των ΜΑΤ, και βέβαια είναι κόλαφος για τον απερχόμενο Δήμαρχο Αιγιάλειας στον οποίο καταλογίζει βαρύτατες αμέλειες, αλλά και για όσους συντάχθηκαν μαζί του, αγνοώντας το συμφέρον της περιοχής μας την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας της ανικανότητας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής το πρόβλημα της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων παραμένει οξυμένο, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην περιοχή μας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κατανοούμε την αγωνία των κατοίκων της Τέμενης και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους.

Η Λαϊκή  Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση του αγώνα μέχρι το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ και την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης για να σταματήσει να μολύνει την περιοχή μας.

Τέλος η Λαϊκή Συνέλευση  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και τις δικηγόρους μας κ.κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου.

Αιγείρα  19/6/2019

[the_ad id=”46704″]