«Πρόβα τζενεράλε» για πεζοδρόμηση της Κλ.Οικονόμου θα μπορούσε να θεωρηθεί η πρόταση που ξεκινά από την Τοπική Κοινότητα Αιγίου για πεζοδρόμηση τα απογεύματα της εορταστικής περιόδου.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας και σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος Γ.Γκιώνης ήταν αποτέλεσμα συζητήσεων τόσο με τον εμπορικό κόσμο όσο και με την δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το δυνατό περισσότερο το εορταστικό κλίμα στο κέντρο της πόλης.

Δεδομένου ότι η δημοσιοποίηση της πρότασης προκάλεσε συζητήσεις και όπως αναμενόταν και κάποιες αντιδράσεις, λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 8.30` το πρωί από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να προσέλθει με συγκεκριμένη πρόταση στην συνεδρίαση της Κοινότητας ο Εμπορικός Σύλλογος.

Στη συνεδρίαση πράγματι παρέστη η πρόεδρος κα Χρονοπούλου που ανέφερε μετά την εισήγηση του κ΄.Γκιώνη πως κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του Συλλόγου και συγκεκριμένα: 7-2 (Λάμπης Παπαδόπουλος και Κώστας Μπρούμας μειοψήφησαν) αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της πρότασης της κοινότητας δεδομένου ότι η μερική πεζοδρόμηση τις απογευματινές ώρες θα συμβάλει στην τόνωση του εορταστικού αισθήματος των καταναλωτών που θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να απολαύσουν έστω τη βόλτα τους στο κέντρο και να παρακολουθήσουν και τα δρώμενα που διοργανώνονται από τη ΔΗΚΕΠΑ ορισμένες από τις ημέρες αυτές.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν ωστόσο και κάποιοι προβληματισμοί ως προς την πρόσβαση σε δύο τουλάχιστον πολυκαταστήματα που μεταφέρουν και βαρέου τύπου εμπορεύματα (είδη για το σπίτι, έπιπλα κλπ) αλλά και πώς θα μπορέσει να διασφαλιστεί ορθά η διέλευση των ΤΑΞΙ.

Τοποθετήθηκε επίσης στη συνεδρίαση της Κοινότητας και ο πρώην πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος που μετέφερε τον προβληματισμό –όπως ανέφερε- αρκετών εμπόρων για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το μέτρο κι ότι ενδεχομένως θίγονται ανεπανόρθωτα κάποια καταστήματα.

Αυτό που επανέλαβε ωστόσο από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Γ.Γκιώνης είναι πως σήμερα το θέμα της πεζοδρόμησης αφορά μόνον την εορταστική περίοδο και μόνον τις απογευματινές ώρες και εάν δεν «δοκιμαστεί» στην πράξη το μέτρο δε θα μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε συμπέρασμα. Ανέφερε επίσης ότι η πρότασή του έρχεται μετά από συζητήσεις με αρκετούς συμπολίτες αλλά και εμπόρους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία βλέπουν πολύ θετικά το εγχείρημα.

Το θέμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία αφού ο μόνος που δεν ψήφισε (δήλωσε παρόν) ήταν ο Δ.Λουκόπουλος εκφράζοντας επιφυλάξεις ως προς την εφαρμογή και το σχεδιασμό ότι γίνεται πολύ σύντομα και χωρίς προηγούμενη μελέτη.

*Επόμενος «σταθμός» είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 12.30` το μεσημέρι (αρχικά η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 4.30` το απόγευμα αλλά άλλαξε η ώρα λόγω υποχρεώσεων του δημάρχου) και καλείται να αποφασίσει επί της πρότασης της Κοινότητας.
Ημερήσιος της Αχαΐας