Αν θέλει κάποιος να προσφέρει ένα επιτυχημένο μενού, απαιτείται συνδυασμός γεύσεων με ανακάτεμα υλικών και βεβαίως πολύ φαντασία!

Στο εάν τα κόμματα που έχουν ξεκάθαρα πολιτικοποιήσει τις περιφερειακές εκλογές για τις Περιφέρειες, θα πετύχουν στην περίπτωση της Δυτικής Ελλάδος με την βαρύνουσα θέση της Αχαΐας σ`αυτή τη μάχη, μένει να αποδειχθεί…

Σε κάθε περίπτωση εκεί που φαινόταν ότι εντός του Οκτωβρίου τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν για τα πρόσωπα που θα υποστηριχθούν, οι εξελίξεις που ανατρέπουν και τον συνδυασμό για κοινές εθνικές τον ερχόμενο Μάιο, ίσως πάνε ακόμα πίσω τα πράγματα. Μέχρι και πριν το δημοψήφισμα των Σκοπίων, το σενάριο των εθνικών εκλογών το Μάιο ήταν το πιθανότερο, τώρα ίσως γίνουν νωρίτερα ή εάν τα Σκόπια οδηγηθούν σε εκλογές η κυβέρνηση καταφέρει να αντέξει και μέχρι το τέλος της τετραετίας. Άρα καταλυτικό ρόλο παίζει ο χρόνος των εκλογών ωστόσο το παιχνίδι έχει αρχίσει να εξελίσσεται…

-Στη ΝΔ στρέφονται τα βλέμματα με τον Αντρέα Κατσασανιώτη να έχει απορρίψει τη μεταπήδησή του στην Περιφέρεια, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν θα είχαμε παράλληλα εθνικές και περιφερειακές εκλογές. Σε περίπτωση που προηγηθούν οι εκλογές ή μετατεθούν για Σεπτέμβριο τότε έχει πάντα τον πρώτο λόγο αφού ήταν και επιθυμία της ηγεσίας και χτύπησε στα ίσια μια μάχη που το 2014 φαινόταν χαμένη.

Μ`αυτό το δεδομένο η πρόταση προς τον Ηλία Στεφανόπουλο, δευτερότοκο γιο του αειμνήστου Κωστή, δημιούργησε πράγματι αίσθηση  και την «γέφυρα» επικοινωνίας έριξε με εντολή του Κυριάκου ο Ιάσωνας Φωτήλας. Ανάμεσα στα δύο αυτά πρόσωπα φαίνεται ότι θα κριθεί ποιός θα ηγηθεί της μάχης της Περιφέρειας.

Ως γνωστόν, η περίπτωση του Γιώργου Κοντογιάννη από την Ηελία φερόταν ως «κλειδωμένη» και έχει πάντα πολλές πιθανότητες, ενώ υπάρχει και η «σφήνα» της πρότασης του Κώστα Σπηλιόπουλο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού συναντήθηκε με την ηγεσία και συζήτησε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, περίπτωση που συγκεντρώνει όμως τις μικρότερες πιθανότητες.

[the_ad id=”46371″]

-Από πλευράς ΚΙΝΑΛ όπως ήταν αναμενόμενο δεν εκχωρείται ένα δικό του πολιτικό τέκνο όπως ο Απόστολος Κατσιφάρας στον ΣΥΡΙΖΑ και την περασμένη Κυριακή στη συνδιάσκεψη της Πάτρας επιβεβαιώθηκε ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει ανοιχτά  τον Κατσιφάρα, ανεξαρτήτως της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ που θέλοντας να ρίξει τις γέφυρες για τις εθνικές εκλογές με τον ευρύτερο χώρο φαίνεται ότι θα οδηγηθεί στη λύση της στήριξης Κατσιφάρα.

Οι ενέργειες αυτές προδιαγράφουν ένα καυτό τοπίο για τις περιφερειακές εκλογές αλλά η απλή αναλογική δημιουργεί επιπλέον προσδοκίες και σε μικρότερους σχηματισμούς και δε θα είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι τουλάχιστον επτά παρατάξεις θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά κι ότι αυτή τη φορά η «μάχη» δείχνει ότι θα είναι πραγματικά αμφίρροπη.

Ημερήσιος Της Αχαΐας

[the_ad id=”46704″]