Προτάσεις για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από τον Εμπορικό Σύλλογο προς τον Δήμο Αιγιάλειας

0
219

Η πανδημία που πλήττει το τελευταίο διάστημα ολόκληρο τον πλανήτη, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς και κατακρεουργημένες οικονομίες, δυστυχώς χτυπάει και την πόρτα της τοπικής μας κοινωνίας.

Αυτό ανάγκασε την κεντρική εξουσία να μεριμνήσει ώστε να ενισχυθούν οι ΟΤΑ προκειμένου να σταθούν στο πλάι των δημοτών. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε καμία οργανωμένη προσπάθεια από την δημοτική αρχή απέναντι στον δημότη, παρότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανοιχτά δίπλα στην κοινωνία και στον πολίτη.

Σαν ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός φορέας της Αιγιαλείας, παρακολουθώντας τον σφυγμό της τοπικής κοινωνίας και τις πραγματικές ανάγκες των συνάδελφων  μας και έχοντας στους κόλπους μας εκατοντάδες μέλη από τις τάξεις των Εμπόρων αλλά και από τις περισσότερες επιχειρηματικές και επαγγελματικές ομάδες, συντεχνίες και ειδικότητες, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, πρωτίστως οικονομικά, θέτει την παρούσα πρόταση με τα επιμέρους σημεία της, στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιαλείας, στον κ. Δήμαρχο καθώς και στις/στους κ.κ επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας προκειμένου αυτή να εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση της.

Προτείνουμε να ληφθεί απόφαση προκειμένου τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι επ’ αμοιβής αιρετοί να καταθέσουν το 50% των αποδοχών τους , για τους επόμενους δυο μήνες , σε κοινό ειδικό λογαριασμό του Δήμου που θα δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών,

Προτείνουμε να τηρήσετε την ΚΥΑ η οποία σας έχει γνωστοποιηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και να λάβετε σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις που σας έχει κάνει ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας και πάρα πολλοί συνάδελφοι σας Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι σε άλλες πόλεις έχουν αποδεχθεί και υπερψηφίσει. Να εφαρμοστεί η απόφαση για όσους ΚΑΔ έχει συμπεριλάβει η ΚΥΑ αλλά και για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

  1. Να απαλλάξετε τους καταστηματάρχες από Τέλη καθαριότητας, Τέλη φωτισμού και Τέλη κοινοχρήστων χώρων για όλο το διάστημα που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.
  2. Να απαλλάξετε από το ενοίκιο κατά 100% τις πληττόμενες επιχειρήσεις που εκμισθώνουν δημοτικά ακίνητα.
  3. Να μειώσετε κατά 50%, τα Τέλη καθαριότητας, φωτισμού, κοινοχρήστων χώρων, ύδρευσης και αιγιαλού σε όλα τα καταστήματα εστίασης για όσο διάστημα δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως.
  4. Να απαλλάξετε το Τέλος 0.5% επί των ακαθαρίστων εσόδων, το Τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0.5% και το Τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης- ζωντανής μουσικής 5%, για όσο διάστημα δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως με την υποχρέωση να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.
  5. Με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης επειδή αυξάνονται εκ του νόμου οι αποστάσεις αυτό σημαίνει λιγότερα τραπέζια, λιγότεροι πελάτες και αναλογικά λιγότεροι εργαζόμενοι. Προτείνουμε σε περιοχές και περιπτώσεις που μπορεί να γίνει, να παραχωρήσει ο Δήμος Αιγιαλείας διπλάσιο κοινόχρηστο χώρο χωρίς επιβάρυνση τελών με την υποχρέωση να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.
  6. Ποσά που έχουν καταβληθεί εντός του διαστήματος απαλλαγής να μπορούν να συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών
  7. Το πάγιο του νερού στους πληττόμενους ΚΑΔ να μην καταβληθεί για όσο καιρό τα καταστήματα είναι κλειστά
  8. Να απολυμαίνετε κοινόχρηστους χώρους και σημεία συνάθροισης ηλικιωμένων και παιδιών όπως σχολεία, πλατείες, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων κ.α, κεντρικών οδών και κάδων απορριμμάτων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα .
  9. Να αναστείλετε τη διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων σε βάρος πληττόμενων συναδέλφων μας τουλάχιστον έως τις 31/12/2020
  10. Οι ρυθμισμένες δόσεις που δεν πληρώθηκαν από τους πληττόμενους ΚΑΔ να μεταφερθούν στο τέλος της υφιστάμενης ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.

Είναι γνωστό από στο τελευταίο Δ.Σ της ΚΕΔΕ την περασμένη Τετάρτη, ότι θα μοιραστούν 18 εκ. ευρώ αναλογικά στους Δήμους σε τρεις δόσεις των 6 εκατομμυρίων. Άρα θα μπορέσετε να ισοσκελίσετε οποιαδήποτε παροχή σας.

Να δεσμευθείτε, ο κ. Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων (κάποιοι το έκαναν και προς τιμή τους), ότι αν στο μέλλον χρειαστούν (που μάλλον θα χρειαστούν) συμπληρωματικά, μέτρα να είστε με πιο γρήγορες διαδικασίες δίπλα στις προτάσεις και τις θέσεις του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα του Δήμου μας που έχει την γνώση και την δύναμη να σας μεταφέρει με αμεσότητα σαφήνεια και πάντα με ειλικρίνεια, την πραγματική εικόνα από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας που πραγματικά ματώνει καθημερινά.

Αγαπητέ μας κ. Δήμαρχε. Ποτέ δεν είχαμε κάτι εναντίον σας .Είστε ο πρώτος πολίτης και έχετε υποχρέωση να μας ακούτε σε κάθε επείγουσα κατάσταση. Μπορεί να είμαστε καυστικοί, μπορεί να είμαστε πιεστικοί , αλλά δεν χαϊδεύουμε αυτιά. ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!! Και όσο τα μέλη μας βρίσκονται σε άσχημη θέση τόσο πιο δυνατά θα ακουγόμαστε και θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Αν θέλετε μας ακούτε, αν δεν θέλετε μπορείτε να μας φιμώσετε!! (ήδη ακούγονται περίεργα νέα σε δημοσιογραφικά στέκια της πόλης). Η Δύναμη μας είναι οι ανακοινώσεις μας και το αρχείο μας!! Ανακοινώσεις  που διαβάζονται πλέον από εκατοντάδες Εμπόρους και Επαγγελματίες, από όλες τις εφημερίδες και τα σάιτ της Αχαΐας, από όλα τα Βουλευτικά γραφεία της Αχαΐας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την Ομοσπονδία Πελοποννήσου, από την ΕΣΕΕ , καθώς και από πολλά Υπουργικά γραφεία και το αρχείο μας που βγαίνει πάντα πριν τις εκλογές και δείχνει πόσο δίπλα ή απέναντι βρεθήκατε όταν σας χρειαστήκαμε.

 

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ο Πρόεδρος                                            η Γ. Γραμματέας
Λάμπης Π. Παπαδόπουλος                           Νικολέτα Χανδόλια