Εδώ και εννέα μήνες,  επιδιώκουμε μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα. Προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν γι αυτό βουλευτές και άλλοι παράγοντες. Το πολυπόθητο ραντεβού όμως δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Προσέκρουε πάνω στην καθολική άρνηση του εκλεγμένου – και με τις ψήφους της περιοχής μας – περιφερειάρχη. Παρεμβήκαμε, βέβαια,  σε συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, χωρίς να πάρουμε κάποια ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε. Συναντήσαμε δυο φορές τον αντιπεριφερειάρχη  περιβάλλοντος κ. Μπαλαμπάνη.

Αποκομίσαμε την άποψη ότι όχι μόνο δεν συμμερίζονταν την αγωνία μας  αλλά μάλλον σαν μια εθιμοτυπική, δημοσίων σχέσεων συνάντηση μας αντιμετώπισε.  Ούτε καν δεν είχε διαβάσει το πρωτοκολλημένο κείμενο – αναφορά που τρεις μέρες πριν τη συνάντηση του είχαμε αποστείλει.

Όμως για μας και τον αγώνα μας, η περιφέρεια έχει ουσιαστική αρμοδιότητα και ευθύνη. Είναι αυτή που μπορεί να βάλει φραγμό στο συντελούμενο έγκλημα, έστω και προσωρινά. Όμως έχει επιλέξει να επιβάλλει στο δήμο πρόστιμα επί προστίμων,  που αποτελούν το “φύλο συκής” για την συνενοχή  τους και που εμείς τα πληρώνουμε τελικά. Η παράνομη λειτουργία του “ΧΥΤΑ” δεν αποτρέπεται έτσι.  Ο νόμος της παρέχει την αρμοδιότητα να σταματήσει τη λειτουργία του, έστω και προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία νέας αδειοδότησης του, βάζοντας τέλος στην πρωτοφανή εισαγγελική εντολή.  Αυτή την συνάντηση που τόσο επιμελώς αποφεύγει ο κ. περιφερειάρχης, πρέπει εμείς οι ίδιοι να την επιβάλλουμε. Αλήθεια ποιά δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί ένας αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης για να εξηγήσει την άρνηση να δεχθεί αντιπροσωπεία μιας περιοχής που για ένα χρόνο τώρα αγωνιά και αγωνίζεται, πέρα από το ότι υπεκφεύγει αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες του;  Έχει τεράστιες ευθύνες και δεν μπορεί να τις κρύβει πίσω από την εγκληματική ανικανότητα  της δημοτικής αρχής ούτε και την μεθοδευμένη αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων στο πρόβλημά μας.

 

Η μετάβαση στην Περιφέρεια και η συνάντηση με το Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπαλαμπάνη, θα γίνει τελικά αύριο Τετάρτη στις 13:30 το μεσημέρι. Συνάντηση και αναχώρηση 12:00 στον Αγιο Παντελεήμονα.

 

Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η    Α Γ Ω Ν Α    Κ Α Τ Ο Ι Κ Ω Ν