Πρόγραμμα εορτασμού της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής – Πως θα γίνει η Λιτάνευση

0
597

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή και Παναγιοσκέπαστο λαό της ότι θα εορτασθεί φέτος με πάσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου της πόλεως του Αιγίου, ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ, την 29η Απριλίου, Παρασκευή της Διακαινησίμου, επί τη εορτή της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

28/4/ ΠΕΜΠΤΗ

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ώρα 7.00μ.μ.

Ιερά Αγρυπνία, ώρα 11.00μ.μ.

29/4/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ώρα 7.00π.μ.

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, ώρα 10.45π.μ.

1/4/ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

Απόδοση εορτής-Χαιρετισμοί της Παναγίας, ώρα 7.00μ.μ.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα συμμετάσχουν οι κάτωθι Αρχιερείς: ο Σεβασμιώτατος Γέροντας από Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος.

Όσον αφορά, δε, στη Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας, αυτή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

α) πεζή: Από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης – Μητροπόλεως – Υψηλά Αλώνια, όπου θα αναπεμφθεί Δέησις στην Υπεραγίαν Θεοτόκον διά την «υγείαν και ειρήνην του Σύμπαντος Κόσμου» και εν συνεχεία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός  Θείος  Λόγος.

β) Με όχημα (τζιπ) του Στρατού: Μητροπόλεως – Σολωμού – Ρήγα Φεραίου – Κανελλοπούλου – Σολιώτη – Ταξιαρχών – Τρίγωνη Πλατεία – Κλεομένους Οικονόμου – Αιγιαλέως – Ρωμανιώλη – Βασ. Κων/νου – Κλεομένους Οικονόμου – Μητροπόλεως – Φανερωμένη.