Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Κοινότητα Ακράτας ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από το πρωί της 27ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των δρόμων, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

ΩΡΑ 11:00μ.μ. Προσκύνημα μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηρώο με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και κατάθεση στεφάνων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 9:30π.μ.: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.

ΩΡΑ 9:45π.μ.: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.

ΩΡΑ 10:00π.μ: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ισαάκ Παπαθανασίου.

Τον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια Λυκείου Ακράτας κα. Αναστασία Καμπούρη.

ΩΡΑ 10:45π.μ.: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο από τις Αρχές και Φορείς του τόπου. ΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων και ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από τη Φιλαρμονική Ακράτας.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ στον Πεζόδρομο Ακράτας μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τελετάρχης ορίζεται η Προϊσταμένη Κ.Ε.Π. Τμήματος Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Αιγιαλείας κα. Ανθή Παμπούκη.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα προσφερθεί καφές στους προσκεκλημένους στο κατάστημα «ΕΝΑΛΛΑΞ».