«Πριμαρόλια» στους δρόμους της μαύρης σταφίδας

0
432

Την ακμή ακολούθησε η κρίση και η παρακμή ώσπου να έρθουμε σήμερα και να βλέπουμε να αναγεννάται από τις στάχτες της.

Ο Σωτήρης Μπόλης, σύμβουλος αναπτυξιακών δράσεων και εμπνευστής της ιδέας(γνωστός από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων «εν συρμώ» γιορτές του οδοντωτού, «Oινοξένεια», «μελιτζαζζ» στο Λεωνίδιο, κλπ) μίλησε στο aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά

Έκανε  μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της σταφίδας, τόνισε τις δυνατότητες του προϊόντος και πως ο φορέας « πριμαρόλια» επιδιώκει την τεκμηρίωση και την ανάδειξη της αξίας, της ιστορίας και του πολιτισμού της σταφίδας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης και μοναδικής ταυτότητας στους τόπους παραγωγής, παράλληλα με τη δικτύωσή τους με τα λιμάνια της σταφίδας στην Ευρώπη.

Επίσης αναφέρθηκε στους στόχους όλης αυτής της ιδέας που σκοπό έχουν την αφύπνιση της συλλογικής «σταφιδικής συνείδησης» της τοπικής κοινωνίας με απώτερο στόχο τη δημιουργία δυνατής ταυτότητας της περιοχής, χτίζοντας τον μύθο της μαύρης σταφίδας.

Τέλος τόνισε πως είναι εξασφαλισμένη η  χρηματοδότηση από τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα (leader κ.α.) ενώ   επιδιώκεται και η  υποστήριξη των Υπουργείων ΥπΑΑΤ, ΥπΠοΑ, Υπ.Το. και φυσικά των Δήμων που έχουν άμεση σχέση με την σταφίδα.

Ας παρακολουθήσουμε την συνέντευξη!!

[the_ad id=”46274″]

 

Πριμαρόλια-Έντυπο

[the_ad id=”46371″]