ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ; ΠΟΙΟ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ; αυτό ακριβώς συμπυκνώνει όλη την ταινία που από μόνη της διαρκώς και από τα πρώτα λεπτά της εκτοξεύει ω εγερτήριο αυτό το μύνημα ανάληψης δράσης – μία

ταινία που δεν θα αρέσει σε ωχαδερφιστές ..

Δεν πρέπει να υπάρξει παπάς , δάσκαλος , μαθητής,πατριώτης ή λάτρης της ιστορίας που να χάσει την πρεμιέρα της νέας ιστορικής ταινίας ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ στο Αίγιο την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στον ΑΠΟΛΩΝΝΑ στις 21.30 , μία και μοναδική προβολή αφιέρωμα στους εορτασμούς για την μυστικοσυνέλευση της Βοστίσας 2019.

Είναι ότι πιο επίκαιρο στην σημερινή συγκυρία που τα πάντα πετιούνται στην αφάνεια , την ιστορική λήθη , την αδιαφορία και την προδοσία ..Θα σας διαπεράσουν ρίγη

συγκίνησης και θα αναλογιστείτε ότι εμείς είμαστε αυτοί που σήμερα τους έλαχε ο λαχνός να πράξουμε το καθήκον , γιατί εμείς βρεθήκαμε εδώ…

[the_ad id=”46371″]

Η ευθύνη μας είναι να δούμε ποιο είναι το σωστό…

Όπως έλαχε στους συνέδρους τη Βοστίτσας να αποφασίσουν τον ξεσηκωμό στις μέρες τους , και στους Μακεδόνες υπερασπιστές της Μονής Δοβρά να μην την εγκαταλείψουν ..

Λίγο πριν την σφαγή της Νάουσας , ο καθένας θεατής θα αντιληφθεί πόσο ματωμένα είναι τα ιερά χώματα της Μακεδονίας που με ευκολία παραδίδεται ξανά σε κατακτητές ..όλα αυτά παρουσιασμένα με έναν μοναδικό τρόπο από τον Μακεδόνα σκηνοθέτη μας Βασίλη Τσικάρα ,που εμπνευσμένα επιτελεί μέγιστο Εθνικό έργο , αναπληρώνοντας κενά άλλων που θα έπρεπε να πρωτοστατούν ,από την Εκκλησία εως τον Στρατό και την εκπαίδευση ..

Η «Πολιορκία» είναι η δεύτερη της τριλογίας της Aratos Films, για το 1821, λίγο πριν την ολοκλήρωση 200 χρόνων από την Έναρξη της ελληνικής Επανάστασης κι αν όλα κυλήσουν ομαλά, πριν το 2021, θα είναι έτοιμη και η 3η ταινία της σειράς.

Επιθυμία μας είναι στο έργο μας αυτό, που έχει αναφορά στην ιστορία, στις αξίες και στον πολιτισμό μας, αρχής γενομένης από την ταινία «Έξοδος 1826», να γίνει κοινωνός και ο Απόδημος Ελληνισμός, ενώ δηλώνουμε συγκινημένοι από τις έως τώρα επαφές που έχουμε με Έλληνες της Αυστραλίας, της Αμερικής, του Καναδά, της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της νότιας Γαλλίας κ.ά..

Με τη συμβολή της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, με την οποία πιστεύουμε πως έχουμε κοινούς σκοπούς, η «Έξοδος 1826», θα ταξιδέψει υποτιτλισμένη σε αρκετές γλώσσες.

[the_ad id=”46274″]

Γι’ αυτό το λόγο την παραχωρήσαμε με χαρά για την περαιτέρω αξιοποίησή της και ήδη ολοληρώθηκε ο υποτιτλισμός της από το πανεπιστήμιο τη Μαριούπολης στα Ουκρανικά , ώστε ως επιλεγμένη ταινία για το 1821 να ενταχθεί σε πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΓΓΑΕ του ΥΠΕΞ για τα 200 χρόνια από την Ελλ.Επανάσταση στην έδρα της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό ,στο Καζακστάν , στην Ρωσία και αλλού.

Η πιο σημαντική από τις δραστηριότητες μας αφορά στην ολοκλήρωση της δεύτερης ταινίας μας με τον τίτλο «Πολιορκία». Αφορά στην πολιορκία στη Μονή Δοβρά της Βέροιας το Μάρτιο του 1822, πριν την πολιορκία και στο ολοκαύτωμα της Νάουσας. Γίνεται δε σεναριακή σύνδεση τόσο με τη Συνέλευση των Σαλώνων όσο και το οχυρό Ρούπελ, θέτοντας ολοένα και περισσότερα πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζοντας ολοένα και περισσότερα ιστορικά πρόσωπα.

Ενόψει του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.είναι χρέος όλων μας, ο καθένας από το μετερίζι του, να αναδείξουμε την ιστορική κληρονομιά μας, να ανιχνεύσουμε τις αξίες και τη δύναμη των αγωνιστών του 21, να αναλογιστούμε την πορεία και το μέλλον μας.

[the_ad id=”46371″]

Ευελπιστούμε ότι με τη στήριξη των Αιγιαλέων , στην πόλη του Αιγίου, που ο Άρατος ,ένα Μακεδονικό κινηματογραφικό και θεατρικό σωματείο ίδρυσε για όλη τη Νότια Ελλάδα το παράρτημά του τιμώντας την ως ιστορικό τόπο , θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πολιτιστικό έργο μας,ως τιμή και χρέος στους προγόνους μας ,συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση της εθνικής συνείδησης και πολιτιστικής ταυτότητας των συμπολιτών μας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΡΑΤΟΣ Ν.ΕΛΛΑΔΑΣ(ΑΙΓΙΟ) ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ – ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΖΟΜΠΟΥ ΤΡ.ΠΛΑΤΕΙΑ – 6 ΕΥΡΩ

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

[the_ad id=”46371″]

Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ
Άμφισσα, Δελφοί, Αράχωβα, Αγία Ευθυμία, Σιάτιστα, Ρούπελ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Τσικάρα.
Η Διεύθυνση φωτογραφίας, είναι του Γιώργου Βασιλειάδη.
Επιπρόσθετη κινηματογράφηση έκανε ο Δημήτρης Σταμπολής.
Η μουσική σύνθεση είναι της Έφης Ράτσου.
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βλάχου, Μαριαλένα Χρυσογονίδου.
Βοηθοί: Αθηνά Μπατσίλα, Σπυριδούλα Λιαράτσικα, Κλεοπάτρα Παλιαδέλη.
Μοντάζ: Γιώργος Σουμελίδης.
Supervisor VFX: Γιώργος Σουμελίδης.
VFX: Χρήστος Ορφανίδης, Γιώργος Σουμελίδης.
Οπερατέρ: Δημήτρης Μανουσιάκης.
Βοηθός οπερατέρ: Νεφέλη Ντακοζούδη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Σουμελίδης.
Σκριπτ: Αλέξανδρος Ζαμπέτας, Απόστολος Μπαρουξής.
Ήχος: Θάνος Πέτρου, Μυρτώ Χατζηανδρέου.
Επεξεργασία ήχου – μιξάζ: Θάνος Πέτρου.
Mastering – μιξάζ μουσικής: Κρίτωνας Κιουρτσής.
Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά.
Βοηθοί μακιγιάζ: Τζένη Ευσταθιάδου, Ελένη Τσιάφκα.
Coloring: Γιώργος Φλέγγας.
Graphic design – φωτογράφιση: Νίκος Γκάρας, Δημήτρης Παγιάντζας.
Μεταφράσεις στην τουρκική – ηχογραφήσεις: Γιώργος Σινιόσογλου – Mediaworld.
Ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές: Μανώλης Σαββίδης.
Επιδιορθώσεις κοστουμιών – μεταποιήσεις: Ελπίδα Βαρθολομάτου, Φούλη Βουτσά, Δέσποινα Ραπτοπούλου.
Φορεσιές – παραδοσιακό υλικό: Θέατρο Άρατος, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών, Μουσείο «Μιχάλη Τσαρτσίδη», Ελληνομνήμονες – Σπύρος Κατσίρας, Φώτης Λουριδάς, Γιάννης Μπάρλος, Πολιτιστικός Σύλλογος Νάουσας «Πυρσός», Νίκος Τριανταφυλλόπουλος.
Σύμβουλος σε θέματα ιστορικού οπλισμού: Γιάννης Μπάρλος.
Σύμβουλος σε θέματα ξιφομαχίας: Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες» & Γιώργος Γεωργάς.
Υπεύθυνος marketing Ν.Ελλάδος: Βασίλης Γεωργαντάς.
Unit publicist: Βάλια Μπουγιουκλή.
Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου – Γιώργος Τσακίρης.
Δημοσιότητα – επικοινωνία: BrainCo / Άννα Σταματιάδου.
Διανομή: Aratos Films / Κολοσσαίον

[the_ad id=”46274″]

Ηθοποιοί (μεταξύ άλλων): Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τατιάνα Μελίδου, Σοφία Μανωλάκου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Αντώνης Σιώπκας, Μανώλης Σαββίδης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Θανάσης Μπριάνας, Χριστίνα Λιόλιου, Γιάννης Περδίκης, Δημήτρης Δήμου, Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Κώστας Λιόλιος, Αριστείδης Σιναπίδης, Δημήτρης Κύρτσος, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Βαγγέλης Μάγειρος, Γιώργος Τούλης, Σάκης Κολότσιος, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Γιάννης Λαζαρίδης, Γιώργος Βαβούρας, Βασίλης Βεργινάδης, Γιώργος Κολοζάκης, Ζωή Γιαννέτα, Βασίλης Τελίδης, Φώτης Λουριδάς, Γιάννης Μπάρλος, Δημήτρης Ανδρόνογλου, Φώτης Βερβίτας, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Βαφειάδης, Παναγιώτης Σαββίδης, Γιώργος Σουμελίδης, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Δανάη Πολυκάρπου, Βάσω Βλασσίου, Γιάννης Νικήτας, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ράλλης, Παυσανίας Θεοδωρακόπουλος, Σπύρος Κατσίρας, Σοφία Δούση, Βασίλης Κουκούτσης, Βασιλική Δαφνά, Μιχάλης Αναγνώστου.
Guests: Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας.

[the_ad id=”46274″]

Τα τραγούδια της ταινίας «Πέτρινος Σταυρός» και «Δύσκολοι καιροί» ερμηνεύει η Ειρήνη Τουμπάκη

Έπαιξαν οι Μουσικοί
Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας, Κώστας Καμπάνταης
Ούτι: Βασίλης Κασούρας
Βιολοντσέλο: Μυρτώ Ταλακούδη
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Γουμπερίτσης
Πιάνο: Έφη Ράτσου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA».

Διεύθυνση Ορχήστρας: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Στίχοι: Βασίλης Τσικάρας

Το τραγούδι «Νιος αγάπησε μια Νια», ερμηνεύει το παραδοσιακό γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες».

[the_ad id=”59804″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]