Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Αίγιο, το Παναιγιάλειο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε το Συντονιστικό των φορέων και συλλόγων της Αιγιάλειας για το μείζον πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας, τα απορρίμματα. Έγιναν χαιρετισμοί από φορείς, εκφωνήθηκε κεντρική ομιλία και αναγνώστηκε ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε δια βοής από τους συμμετέχοντες. Εν συνεχεία κατευθυνθήκαμε στο δημαρχείο, όπου και παραδώσαμε το ψήφισμα στο δήμαρχο. Ο Δήμαρχος χωρίς να κάνει καμιά δήλωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Αιγιάλειας, μας είπε ότι πρέπει να  κοινοποιήσουμε το ψήφισμα στο νέο Δήμαρχο Αιγιάλειας, στην Περιφέρεια, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

syllalitirio-skoupidia

Στη συνέχεια στις 2 το μεσημέρι παραστήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητήσαμε να συζητηθεί το ζήτημα, πράγμα που έγινε δεκτό. Κατά τη διαδικασία της συζήτησης συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι απέδωσαν ευθύνες στην συντονιστική επιτροπή των φορέων.

Ανταπαντάμε ότι ο λαός της Αιγιάλειας και εμείς μαζί του εκλέξαμε δημοτικό συμβούλιο για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα του Δήμου. Το παρόν και το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμόδια για την επίλυση του ζητήματος. Φορείς, Σύλλογοι και κινητοποιήσεις δρουν επικουρικά, πιέζοντας στην κατεύθυνση της άμεσης αποκομιδής, της μεσοπρόθεσμης οριστικής επίλυσης και της αποφυγής της οικονομικής επιβάρυνσης των συμπολιτών μας.

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι η δράση των συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας συνέβαλε στη δρομολόγηση της άμεσης αποκομιδής.

Θεωρούμε ότι ο άμεσος στόχος του συντονιστικού επετεύχθη.

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τις επόμενες ενέργειές μας, στη κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης  στη διαχείριση των απορριμμάτων.

[the_ad id=”46274″]

 

 

Το Συντονιστικό των Συλλόγων και Φορέων της Αιγιάλειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

 

[the_ad id=”46704″]