Όσα και να ήταν τα καλοκαιρινά μελτέμια είναι δύσκολο να τονωθεί η τοπική αγορά!!

Τα μαγαζιά που κατάφεραν να επιβιώσουν έως σήμερα, μέσα από την βαθιά κρίση, θα συνεχίσουν, αν και δύσκολα.

 

Οι εκπτώσεις   κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βοήθησαν να αυξηθεί ο τζίρος, αλλά όχι και να καλύψει τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε μία πόλη όπως το Αίγιο  που το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο, ο φόβος για νέα λουκέτα στην αγορά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, φαντάζει περισσότερο υπαρκτός από ποτέ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις παραγόντων του Ελληνικού εμπορίου, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν φθάσει πλέον στο απροχώρητο, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, ενώ η βαριά φορολογία συνθλίβει κάθε προσπάθεια. Μιλώντας στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά η  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου κα Χρονοπούλου είπε ότι  «η κίνηση στην αγορά του Αιγίου το καλοκαίρι που πέρασε κινήθηκε σε καλά επίπεδα, δίνοντας μια ανάσα. Πολλά μαγαζιά ξεπούλησαν αλλά αυτό δεν ήταν ικανό για να ανακάμψει την τοπική οικονομία». Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος Αιγιαλείας γνωρίζοντας πως η βαριά φορολογία είναι βρόγχος για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει στείλει υπομνήματα ζητώντας να παγώσουν  ή ακόμα και να χαριστούν κάποια χρήματα σε εμπόρους που είναι αδύνατο ν’ ανταποκριθούν.

Από πλευράς ΕΣΕΕ μέσω του Αθηναϊκού τύπου, μαθαίνουμε πως η κατάσταση είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα. Οι φόροι «φρέναραν» τον τζίρο στην καλοκαιρινή αγορά, ενώ η εισαγόμενη τουριστική κατανάλωση ήταν χαμηλού εισοδήματος και είσπραξης.

[the_ad id=”46371″]

Ανάσα πνοής για την Πόλη μας τα open malls!!

Τα open malls, είναι η απάντηση στους μεγάλους του εμπορίου και οι εμπορικοί σύλλογοι θέλουν χρηματοδότηση προκειμένου να στήσουν τα δικά τους ανοικτά εμπορικά κέντρα. Προϋπόθεση για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου αποτελεί το ποσοστό των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και η χιλιομετρική απόσταση της οριοθετημένης περιοχής, η οποία θα οριστεί ως περιοχή «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου».

Για να κατασκευαστούν, πρέπει  κάθε πόλη  να έχει συμπεριλάβει τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις. Όλα τα καταστήματα, όσο διαφορετικά και αν είναι θα διαθέτουν κοινή βιτρίνα. Επίσης, θα διαθέτουν κοινή πολιτική, βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί μία ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή ενώ θα διαθέτουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις. Στην πόλη μας υπάρχουν ήδη 61 αιτήσεις, ενώ έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Όπως είπε η κα Χρονοπούλου, ο εμπορικός από την μεριά του θα καταθέσει έναν μεγάλο φάκελο και από εδώ και στο εξής σειρά έχει ο Δήμος για να αναλάβει το δικό του ρόλο, για την έγκριση και υλοποίηση του μεγαλόπνοου προγράμματος. Βασική προϋπόθεση να  είναι και η πόλη μας μέσα στις πόλεις που θα κληρωθούν.

Ως γνωστό ο  δήμος  θα πρέπει να  κάνει παρεμβάσεις για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, όπως παρεμβάσεις για τις υποδομές, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, το μικροκλίμα, τη διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ. Πρέπει να τρέξει άμεσα και από τις δύο πλευρές  τόσο από τον Δήμο όσο και από τον Εμπορικό γιατί αλλιώς θα χαθεί ένα πακέτο 2 εκατ. Ευρώ, που το έχει άμεση ανάγκη η πόλη μας!!

[the_ad id=”46274″]

Ανάσα για την αγορά η black Friday !!

Χθες έγινε γνωστό πως όπως και πέρυσι έτσι και φέτος μια ανάσα για την τοπική αγορά θα είναι η

BLACK FRIDAY 2018  που  διοργανώνεται  για τις 23 Νοεμβρίου 2018. Σύμφωνα με την αμερικανική παράδοση της Μαύρης Παρασκευής το 2018 είναι η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την  ημέρα με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις του έτους και  υπόσχεται να είναι μια μέρα  αγορών, εκπλήξεων κ.λ.π .. Περισσότερες πληροφορίες για το τι θα διαδραματιστεί την ημέρα αυτή στην πόλη μας θα έχουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δράσεις εμπορικού συλλόγου!!

Πρέπει να σημειωθεί πως εχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΔΗΚΕΠΑ  με το προεδρείο του εμπορικού αλλά και των περιπτερούχων Αιγιαλείας για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, που θα πραγματοποιηθούν και εφέτος από κοινού.

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας προσανατολίζεται στην αδελφοποίηση με τον Επιχειρηματικό και Εμπορικό Σύλλογο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Της:Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]