Είναι γεγονός ότι οι διαρρήκτες λατρεύουν τα trips και τις διακοπές. Ενώ εσείς είστε απασχολημένοι με το να ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας, εκείνοι σχεδιάζουν την επόμενη διάρρηξή τους.

Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές όσο λείπετε:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι κλειδωμένο
  2. Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε πόρτα και παράθυρο του σπιτιού σας έχει τοποθετηθεί κλειδαριά κατά των κλεψιμάτων. Μπορείτε να τις αγοράσετε στο διαδίκτυο και κοστίζουν μεταξύ 10 και 20 ευρώ η καθεμία και δεν χρειάζονται χρόνο για να τοποθετηθούν – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόχειρο ένα κατσαβίδι!
  3. Ασφαλίστε τυχόν υπόστεγα κήπου ή βοηθητικά κτίσματα με λουκέτα ή αλυσίδες. Αν δεν έχετε υπόστεγο ή βοηθητικό κτίριο, κλείστε τυχόν κενά στο εξωτερικό της ιδιοκτησίας σας από όπου θα μπορούσαν να αναρριχηθούν εισβολείς. Τοποθετήστε επιπλέον κλειδαριές, αν χρειάζεται, ή χρησιμοποιήστε ξύλινες σανίδες για να αποκλείσετε πιθανά σημεία εισόδου, όπως παράθυρα και πόρτες. Εάν υπάρχουν κενά γύρω από σωλήνες ή καλώδια στο εξωτερικό του ακινήτου σας (για παράδειγμα, γύρω από σωληνώσεις για πλυντήριο ρούχων), καλύψτε τα με μεταλλικά πλέγματα, ώστε να μην υπάρχει τρόπος να εισέλθει κάποιος απαρατήρητος.
  4. Αν έχετε συγκάτοικους, ζητήστε τους να αλλάξουν τις κλειδαριές ή να αλλαχτούν μόνο οι κύλινδροι ασφαλείας ή τα λουκέτα ασφαλείας στις πόρτες σας προκειμένου να μην έχει κανείς πρόσβαση στους ιδιωτικούς χώρους. Αν δεν έχουν κλειδιά και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας, θα χρειαστούν άλλον τρόπο για να μπουν στο σπίτι. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα εφεδρικό κλειδί κρυμμένο κάπου μέσα ή γύρω από το σπίτι σας ή να προσλάβουν έναν κλειδαρά για να αλλάξει τις κλειδαριές τους.

Προσλάβετε έναν επιτηρητή σπιτιού

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές όσο λείπετε είναι να προσλάβετε κάποιον που μένει κοντά και να τον εμπιστευτείτε να το ελέγχει μία ή δύο φορές κάθε μέρα. Το άτομο αυτό θα πρέπει να έχει κλειδί (ή κλειδιά), ώστε να μπορεί να μπει μέσα αν χρειαστεί. Βεβαιωθείτε ότι το άτομο αυτό είναι αξιόπιστο, υπεύθυνο και αξιόπιστο – κατά προτίμηση κάποιος που έχει συστηθεί από φίλους ή μέλη της οικογένειας που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του στο παρελθόν!

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική εποχή για να βγείτε από την πόλη. Σημαίνει όμως επίσης ότι βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας και το αφήνετε ευάλωτο σε διαρρήκτες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να επιστρέψετε στο σπίτι από τις υπέροχες διακοπές σας και να διαπιστώσετε ότι κάποιος έχει εισβάλει στο σπίτι σας και το έχει λεηλατήσει.