Μία επέμβαση είναι πολύ εξουθενωτική διαδικασία, είτε πρόκειται για αρθροπλαστική ισχίου είτε είναι θωρακική δισκεκτομή.

Το σημαντικό μετά απ’ αυτή τη διαδικασία, είναι να αναρρώσετε και να γίνετε γρήγορα καλά. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποιες συμβουλές, για την ανάρρωση μετά από μία επέμβαση.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας 

Αν κάποιος ξέρει τι πρέπει να κάνετε, αυτός είναι ο γιατρός σας! Είτε είναι ορθοπεδικός https://www.grigoriosavramidis.gr/ , είτε καρδιολόγος, είτε οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας γιατρός, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατά γράμμα.

Όταν σας δίνει κάποια συμβουλή, αν δεν καταλαβαίνετε γιατί πρέπει να την ακολουθήσετε, μπορείτε να του ζητήσετε να σας εξηγήσει. Επίσης, μην διστάσετε να τον ρωτήσετε ό,τι απορία  ή ανησυχία μπορεί να έχετε.

Ξεκουραστείτε 

Στην σύγχρονη εποχή, δύσκολα βρίσκει κάποιος ώρα για ξεκούραση. Όταν όμως έχετε περάσει αυτή τη κουραστική και ψυχοφθόρα διαδικασία, επιτρέψτε στον εαυτό σας να ηρεμήσει.

Κάντε ένα διάλειμμα από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ζητήστε από κάποιον κοντινό σας άνθρωπο να σας βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού και αν είναι δυνατόν, πάρτε άδεια για κάποιες μέρες απ’ την δουλειά σας. 

Κάντε ένα καλό πρόγραμμα διατροφής 

Η σωστή διατροφή είναι πάντα σημαντική. Πόσο μάλλον όταν το σώμα σας αναρρώνει από ένα τόσο μεγάλο σοκ. Για να γίνετε όσο πιο σύντομα γίνεται καλά, σιγουρευτείτε πως τρώτε σωστά και πως καταναλώνετε ειδικά τρόφιμα που επιταχύνουν την ανάρρωσή σας.

Μπορείτε να συζητήσετε με έναν διατροφολόγο, τι είναι καλό να έχετε στο πρόγραμμα διατροφής σας, για τον καιρό μετά την επέμβαση. 

Μείνετε ενυδατωμένοι 

Όπως κάθε οργανισμός χρειάζεται τροφή, έτσι ακριβώς χρειάζεται και νερό. Το νερό είναι το άλφα και το ωμέγα για να λειτουργούν σωστά τα όργανά σας και για να γίνετε πάλι ακμαίοι.

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τόσο νερό όσο σας είναι απαραίτητο και αν σας βοηθάει, βάλτε κάποια υπενθύμιση στο κινητό σας ,για να θυμάστε πότε έχει έρθει η ώρα να πιείτε ένα ποτήρι νερό. 

Μην ακουμπάτε το σημείο που επεμβάστηκε 

Είναι πολύ σημαντικό να μην χειροτερεύσετε την κατάσταση σας. Μετά από μία επέμβαση, το επεμβασμένο σημείο του σώματός σας είναι πολύ ευαίσθητο και εκτεθειμένο.

Γι’ αυτό, προσπαθήστε να μην το φέρνετε σε επαφή σε αντικείμενα που δεν είναι εντελώς καθαρά και αποφύγετε να το ακουμπάτε με τα χέρια σας, ώστε να μην μεταφερθούν μικρόβια. 

Πάρτε αναλγητικά 

Ίσως να μην θέλετε να βασιστείτε στα χάπια ή να εξαρτηθείτε από αυτά, αλλά τα αναλγητικά κάνουν αισθητή διαφορά μετά από μία επέμβαση. Πριν πάρετε κάποιο αναλγητικό, σιγουρευτείτε ότι το εγκρίνει ο γιατρός σας.