Ποιοτική Αιγιάλεια: «κ. Ντίνο, πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, δεν επιτελείτε τον θεσμικό σας ρόλο»

0

Η δημοτική παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» και η επικεφαλής της Βασιλική Ψυχράμη, με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αιγιαλείας, επισημαίνουν τα ακόλουθα:

«κ. Δήμαρχε,
κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Τον Σεπτέμβριο του 2019  τιμήσαμε με την ψήφο μας τον κ. Γιώργο Ντίνο και τον εκλέξαμε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.
Στο διάστημα των 15 μηνών από την εκλογή του, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επανειλημμένα γινόμαστε μάρτυρες μιας συμπεριφοράς που δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο.

Προφανώς και δεν δύναται να σταθεί στο ύψος  του ρόλου του αυτού. 

Δεν λειτουργεί ως πρόεδρος αλλά ως εκπρόσωπος της δημοτικής του παράταξης, δεν εφαρμόζει τον κανονισμό λειτουργίας ως προς το χρόνο ομιλίας που δικαιούνται οι αρχηγοί των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι των λοιπών παρατάξεων, δεν σέβεται, ως οφείλει, τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, μιλάει σε αυτούς απαξιωτικά πολλές φορές, τους διακόπτει με αγενή τρόπο , λογοκρίνει κατά απαράδεκτο τρόπο τις απόψεις των ομιλητών  και εν γένει, δεν αντιμετωπίζει όλα τα θέματα με τη σοβαρότητα που πρέπει.
Αποκορύφωμα της αντιθεσμικής και απαράδεκτης  συμπεριφοράς του ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας  προκάλεσε  την αγανάκτηση των συναδέλφων συμβούλων, αναγκάζοντας κάποιους  να τον καταγγείλουν δημόσια για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά».

Η κατ΄ επανάληψιν απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου προς στους δημοτικούς συμβούλους, δυστυχώς, τείνει να γίνει συνήθεια. 

Τέτοιες συμπεριφορές δεν τιμούν ούτε τον ίδιο προσωπικά, ούτε τον θεσμό που κλήθηκε να υπηρετήσει.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενός δήμου με το μέγεθος και την ιστορία της Αιγιάλειας δεν αξίζει τέτοιας θεσμικής εκπροσώπησης.

Κύριε Δήμαρχε, κατόπιν αυτών, είναι  σαφές ότι η ανοχή μας έχει πλέον εξαντληθεί. Δεν πάει άλλο. Για τον λόγο αυτό αίρουμε την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπο του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, τον οποίο, προφανώς, λόγω της κακώς νοούμενης παραταξιακής σας υποστήριξης,  δεν εγκαλέσατε, ως οφείλατε,  στην τάξη μέχρι σήμερα. 

Κύριε Δήμαρχε, ανεξαρτήτως τυπικών προβλεπόμενων ή μη  διαδικασιών για την αντικατάσταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αλλά επί της ουσίας, για την ομαλή λειτουργία του , καθώς ο πρόεδρος δεν απολαμβάνει πλέον της εμπιστοσύνης μας, σας ζητούμε  να  θέσετε προ ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα της αντικατάστασης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απολαμβάνει της εκτίμησης του σώματος, για να συνεχίσει να κατέχει την τιμητική του θέση.

Επειδή δε, τίθεται θέμα δυσπιστίας στο πρόσωπο του προέδρου, για λόγους ευθιξίας,  θεωρούμε ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος θα πρέπει να επιζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάθε άλλη μεθόδευση, πλην της δημοκρατικής κρίσης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου στο συγκεκριμένο θέμα, θα απομονώσει περισσότερο την δημοτική αρχή από την κοινωνία, καθώς θα καταδείξει, για άλλη μια φορά, ότι ο σκοπός της  δεν είναι άλλος από το γάντζωμα, με κάθε τρόπο, στις καρέκλες της εξουσίας.

Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, αναμένουμε τις δημοκρατικές και αυτοδιοικητικές σας ευαισθησίες με τις ανάλογες ενέργειες».