Φτάνει κάποια στιγμή που θέλετε να κάνετε μία σημαντική αλλαγή στο χώρο εργασίας. Το πρώτο που σκέφτεστε είναι η αγορά ενός καινούργιου φορητού υπολογιστή. Η πρόσφατη επισκευή του Laptop  δεν απέδωσε τα μέγιστα και ο παλιός υπολογιστής έχει ξεπεράσει τα όρια του και δεν παίρνει άλλη αναβάθμιση. Η αγορά ενός φορητού μηχανήματος είναι πολύ δελεαστική και θα μας κάνει να γλυτώσουμε χώρο στο γραφείο. Επίσης θα μπορούμε να το μετακινήσουμε από τη δουλειά στο σπίτι, ή όπου αλλού εμείς επιθυμούμε να εργαστούμε, μαζί με άλλους συνεργάτες ή και μόνοι μας. Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα φορητό υπολογιστή για χρήση γραφείου, μπορεί να αναρωτιέστε εάν θα πρέπει να αγοράσετε έναν καινούριο ή refurbished. Ενώ και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, σε ορισμένες περιπτώσεις ένας refurbished υπολογιστής μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Οι refurbished υπολογιστές, είναι συνήθως χρησιμοποιημένοι φορητοί υπολογιστές, που έχουν επιστραφεί στον κατασκευαστή ή τον πωλητή λιανικής για διάφορους λόγους. Στη συνέχεια, αυτοί οι υπολογιστές επισκευάζονται και δοκιμάζονται για να διασφαλιστεί ότι έχουν τα ίδια πρότυπα ποιότητας με έναν νέο φορητό υπολογιστή.

Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχει η αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος.

Το Κόστος

Τα Refurbished Laptop είναι συνήθως αρκετά πιο φθηνά από τα καινούρια. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για ένα γραφείο που όταν υπάρχει περιορισμένος προϋπολογισμός από την επιχείρηση που θέλει να αγοράσει πολλούς φορητούς υπολογιστές για τους υπαλλήλους της.

Η Εγγύηση

Οι περισσότεροι Refurbished υπολογιστές συνοδεύονται από εγγύηση που καλύπτει τυχόν ελαττώματα ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε διάστημα ενός με δύο ετών. Αν και η εγγύηση μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη, ωστόσο είναι αποδεχτή για έναν Refurbished φορητό. Κατά την αγορά ενός τέτοιου υπολογιστή θα πρέπει να προσέξουμε ότι οποιαδήποτε επισκευή του laptop δεν θα πρέπει να γίνεται από τεχνικούς που δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από την εταιρεία που παρέχει την εγγύηση.

Η Αξιοπιστία

Τα Refurbished επισκευασμένα Laptop είναι συχνά πιο αξιόπιστα από τους καινούριους υπολογιστές όσον αφορά την κατασκευή και την αντοχή. Δεδομένου ότι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και τυχόν προβλήματα ή ελαττώματα έχουν εντοπιστεί και επιδιορθωθεί, αποτελούν μια πιο αξιόπιστη λύση από ένα νέο φορητό υπολογιστή που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί.

Παλαιότητα

Τα Refurbished μηχανήματα μπορεί να είναι παλαιότερα μοντέλα, όμως αυτό μπορεί να είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Από τη μία πλευρά, τα παλαιότερα μοντέλα μπορεί να είναι φθηνά και να έχουν λίγο παλιά χαρακτηριστικά άλλα να εξακολουθούν να είναι κατάλληλα για χρήση στο γραφείου. Από την άλλη πλευρά, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη χρησιμότητά τους με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον μερικά Refurbished Laptop μπορεί να έχουν κάποια σημάδια φθοράς ή να παρουσιάσουν προβλήματα που δεν εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία επισκευής και αναβάθμισης. Ακόμη, πολλοί κατασκευαστές ενδέχεται να μην προσφέρουν δωρεάν υποστήριξη ή εξυπηρέτηση πελατών όταν αγοράζουν Refurbished προϊόντα.

Πριν καταλήξετε στην επισκευή Laptop για άλλη μία φορά, σκεφτείτε αν η αγορά ενός καινούριου ή Refurbished Laptop είναι πιο αναγκαία για χρήση στο γραφείο, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις ατομικές σας ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Πριν λάβετε μια απόφαση, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά, τις προδιαγραφές και τις τιμές των νέων και των Refurbished φορητών υπολογιστών. Επιπλέον, φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές άλλων πελατών και να ελέγξετε την πολιτική εγγύησης και επιστροφής για τους φορητούς υπολογιστές που σκέφτεστε να αγοράσετε. Με μία προσεκτική έρευνα, μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο φορητό υπολογιστή για τις ανάγκες του γραφείου σας.