Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας και Ηλείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών διοργανώνουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, στο  Κουκούλι, στην Πάτρα, εκδήλωση με αφορμή την ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας (30 Σεπτεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1 Οκτωβρίου), μετά από αναβολή – λόγω καιρού- της αρχικής δράσης.

Η συνάντηση  περιλαμβάνει σωματικές και πνευματικές ασκήσεις μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες με στόχο την κινητοποίηση και διασκέδαση των συμμετεχόντων, ενηλίκων, ηλικιωμένων (65+) και Ατόμων με αναπηρία. Κι αυτό γιατί, έχει αποδειχθεί ότι η σωματική δραστηριότητα ωφελεί την υγεία της καρδιάς, την αντοχή των οστών, την λειτουργικότητα των αρθρώσεων, την ψυχική υγεία και τη γενικότερη ευεξία.

Η προσέλευση έχει ορισθεί στις 10.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Για τους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στα «παιγνίδια» και τις δοκιμασίες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.

Το πρόγραμμα αυτό προέρχεται από το Ινστιτούτο Geri Olympics and Active Living της Δυτικής Βιρτζίνια της Αμερικής και είναι προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. Αντίστοιχη δράση υλοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας από τους εργαζόμενους φυσικοθεραπευτές στα ΚΑΠΗ της περιοχής.

Στη δράση συμμετέχουν, επίσης, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και τα ΚΑΠΗ και ο αθλητικός όμιλος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πατρών.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]