Διστακτικός ο Λάμπης Παπαδόπουλος!! Μέσα σε άδεια Αίθουσα, πέρασε τελικά η πρόταση της Κοινότητας Αιγίου και του Επικεφαλής Γιώργου Γκιώνη για πεζοδρόμηση της Οδού Κλ. Οικονόμου κατά τις απογευματινές ώρες την περίοδο των εορτών,  ενώ έπεται η έγκριση της Επιτροπής ποιότητας Ζωής και η συνέχεια θα δοθεί στο Δημοτικού Συμβούλιου Αιγιαλείας!!

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Μαίρη Χρονοπούλου και ο Επικεφαλής του Συνδυασμού    ”Εμπορική Ενότητα” Λάμπης  Παπαδόπουλος.

Η κα Χρονοπουλου, είπε πως σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, μετά από χθεσινό-βραδινό κάλεσμα, προς τα μέλη, πέρασε η πρόταση με επτά  ψήφους υπέρ της πρότασης του κου Γκιώνη με δύο κατά!! (7-2)

Μάλιστα είπε πως σε συζήτηση προσωπική με καταστηματάρχες της περιοχής υπήρξαν και δύο μαγαζιά(Αδαμόπουλος και Παναγόπουλος expert)που ζητούσαν κάποιες ρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα σε κάποιο σημείο της Γερμανού, μόνο για ψώνια!!

Λάμπης Παπαδόπουλος  ξεκάθαρη άποψη!!

Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς εν όψει  εορτών, δήλωσε ο Λάμπης Παπαδόπουλος!Πρότεινε να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη  βιωσιμότητας και ανάπτυξης έτσι ώστε να γίνει το όνειρο κάποιων πραγματικότητα!!Τόνισε μάλιστα πως πρώτος αυτός,  είναι υπέρ των  νέων καινοτόμων ιδεών.

Εξέφρασε όμως το δισταγμό του και τον προβληματισμό του, καθώς το θέμα της πεζοδρόμησης απασχολεί τις Δημοτικές Αρχές της τελευταίας εικοσαετίας χωρίς κανένα αποτέλεσμα έως σήμερα.  Πρόκειται για παλιά ρυμοτομία και παλιούς δρόμους και οπως είπε χαρακτηριστικά, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ έχει δει πως και άλλες μικρές πόλεις  αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα χωρίς μέχρι στιγμής εξεύρεση λύσης!!

Συμπλήρωσε πως είτε μόνιμη είτε προσωρινή λύση, πρέπει να έχει στηριχθεί πάνω σε συγκεκριμένες μελέτες, έτσι ώστε να μη θίγεται κανένας έμπορος!

Αξίζει να ανάφερθει πως ήταν φανερά δυσαρεστημένος 1ον γιατί το προεδρείο του Εμπορικού Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, μόλις χθες το απόγευμα, ενώ γνώριζε από τον ίδιο τον κο Γκιώνη, από την περασμένη Τετάρτη για το θέμα της πεζοδρόμησης! Για το λόγο αυτό δεν παρέστει και ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι  ”παράνομη διαδικασία’ ενώ ενημέρωσε για την κίνηση του αυτή με Δελτίο Τύπου  ολα τα Μ.Μ.Ε της περιοχής.

2ον Ενώ παρακάλεσε με επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας να συζητηθεί το θέμα της πεζοδρόμησης τελευταίο, για να μπορέσουν, κλείνοντας τα μαγαζιά τους, να παρίστανται περισσότεροι έμποροι, δυστυχώς δεν εισακούστηκε η πρόταση του!!

Ένα λευκό-Διονύσης Λουκόπουλος-Προβληματισμένος!

Η πρόταση πέρασε τελικά για πεζοδρόμηση με λευκό από τον κο Διονύση Λουκοπουλο που και αυτός μετά από προσωπική έρευνα, εξέφρασε τις αμφιβολίες του!!

Όπως είπε χαρακτηριστικά θα περίμενε μια πιο ολοκληρωμένη  και αιτιολογημένη εισήγηση γι αυτό και ψήφισε λευκό!

Της Ιωάννας Δημουλά!!