Την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από την Ελλάδα, ζητάει με προκλητική ανακοίνωση το φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», που παίρνει θέση για τις διαφαινόμενες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, όπως αυτές φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί από τις δύο πλευρές.

Η ανακοίνωση του κόμματος των λιγοστών φιλοσκοπιανών της Δυτικής Μακεδονίας, που αυτοαποκαλούνται προκλητικά «μακεντόνετς» όχι μόνο ζητάει από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική της ονομασία, αλλά και… μειονότητα «Εθνικά Μακεδόνων» στο έδαφός της.
Το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο» συντάσσεται ουσιαστικά με τις θέσεις ακραίων εθνικιστικών κύκλων, κυρίως της σκοπιανής διασποράς στις ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, που ζητούν από την κυβέρνηση Ζάεφ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με την Ελλάδα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της ονομασίας.

Αναλυτικά η προκλητική ανακοίνωση έχει ως εξής :
«Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα την έξαρση του θεάτρου του παραλόγου αναφορικά με το θέμα του ονόματος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»».

[the_ad id=”46371″]

 

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πρόβλημα με το όνομα της γειτονικής χώρας έχει αποκλειστικά και μόνον η χώρα μας, ενώ πάνω από 140 χώρες-μέλη του ΟΗΕ το έχουν αναγνωρίσει.

Υπογραμμίζουμε επίσης για πολλοστή φορά ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το όνομα Δημοκρατία της “Μακεδονίας” που και σύνθετο είναι και απόλυτα διακριτό από το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και δημοκρατικά επιλεγμένο από τους πολίτες στο δημοψήφισμα του 1991.

Το πρόβλημα είναι η πεισματική άρνηση της χώρας μας να αποδεχτεί την πραγματικότητα και την ύπαρξη του σύγχρονου μακεδονικού έθνους. Με άλλα λόγια, την ύπαρξη της εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας που παρά τις επίμονες προσπάθειες 100 και πλέον χρόνων, εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να ζει σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Όταν η χώρα μας διαβεί το Ρουβίκωνα, αναγνωρίσει την εθνική «μακεδονική» της μειονότητα και της παρέχει όλα τα δικαιώματα που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τότε και μόνο θα καταφέρει να αλλάξει σελίδα, να δει μπροστά και να συνεργαστεί με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τις άλλες γειτονικές χώρες στη βάση του αλληλοσεβασμού και της ειλικρίνειας.

To φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» έχει θέσει ευθέως θέμα στο παρελθόν «πολιτιστικής αυτονομίας» που εκτός από την αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας, θα περιλαμβάνει «την εισαγωγή της «μακεντόνσκι» γλώσσας στην δημόσια εκπαίδευση στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται καθώς και την χρήση της στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τοπωνυμικές πινακίδες και τους χάρτες», όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του φιλοσκοπανού κόμματος, στις τελευταίες Ευρωεκλογές όπου έλαβε –μετά βίας- λιγότερες από 2.600 ψήφους στους 13 νομούς της Μακεδονίας. Νούμερο που διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς τους, περί ύπαρξης «μειονότητας» 500 χιλιάδων «μακεντόνετς» στη χώρα μας, που καταπιέζονται από τις ελληνικές Αρχές.

[the_ad id=”46274″]

 

Πρόσφατα μία άλλη φιλοσκοπιανή οργάνωση της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είχε επαφές και με τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας στην Θράκη, ανακοίνωσε πως σταματάει τη δράση της. Πρόκειται για την λεγόμενη «Ένωση αυτοχθόνων Μακεδόνων Φεντεραλιστών», πίσω από την οποία βρίσκεται η κυρία Ευγενία Νατσουλίδου και η λεγόμενη «United ‘’Macedonian’’ Diaspora», η πλέον ακραία εθνικιστική οργάνωση Σκοπιανών των ΗΠΑ και του Καναδά, είχε ορίσει παλαιότερα εκπρόσωπο του στην Ελλάδα. Η Νατσουλίδου, ήταν αυτή που το 2013, επιχείρησε να «φιμώσει» το ΘΕΜΑ, αλλά στο δικαστήριο παραδέχτηκε ευθέως πως λαμβάνει χρηματικά εμβάσματα από οργανώσεις Σκοπιανών του εξωτερικού. Η ίδια μάλιστα τότε, είχε απειλήσει πως θα προσφύγει κατά του ΘΕΜΑτος στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, επειδή την αποκάλεσε… «πράκτορα».

crashonline.gr

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]