Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πλούμη «Από τα Καλάβρυτα στον Κουτσουρά-Ένα Οδοιπορικό στην Εκπαίδευση»

0
435

Το βιβλίο του Γιώργου Πλούμη «Από τα Καλάβρυτα στον Κουτσουρά» παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίας Σοφίας (Δοϊράνης 9) στις 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Κονίδας, Εκπαιδευτικός – Θεολόγος, Πρώην Λυκειάρχης

Κωνσταντίνος Κούρτης, Εκπαιδευτικός – Φυσικός

Παναγιώτης Σταμάτης, Φυσικός

Το βιβλίο του Γιώργου Πλούμη, Από τα Καλάβρυτα στον Κουτσουρά – Ένα Οδοιπορικό στην Εκπαίδευση εκδόθηκε από τις Αχαϊκές Εκδόσεις.

Ο Γιώργος Πλούμης θυμάται και καταγράφει την εκπαιδευτική του διαδρομή που εκτείνεται χρονικά από το 1985 έως το 2016 αλλά και γεωγραφικά από τα Καλάβρυτα της Αχαΐας έως τον Κουτσουρά Λασιθίου. Χρόνος και τόποι, μνήμες, προβληματισμοί για την Παιδεία, χαρές, λύπες, σχολικές ιστορίες, η Ελλάδα δύο δεκαετιών μέσα από τα μάτια ενός δάσκαλου που άφησε στις αίθουσες της διδασκαλίας το έργο του και στις σελίδες του βιβλίου του «Από τα Καλάβρυτα στον Κουτσουρά» τις εμπειρίες και τις μνήμες του.

[the_ad id=”46371″]

Ο Γιώργος Πλούμης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958 από γονείς δασκάλους. Το 1977 εισήχθη στο χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε σε πολλά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια και συνταξιοδοτήθηκε το 2016 από το 9ο Γενικό Λύκειο Πατρών.

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σχετικά με την Εκπαίδευση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ζει στην Πάτρα.

 

[the_ad id=”46704″]