Στο κεντρικό πράσινο σημείο της Κοιν.Σ.Ε.Π ΠΑΡΕΑ. Ξεναγηθήκαμε από τον Ανδρέα Σακελλαρίου  μέλος της ΠΑΡΕΑΣ!!

Σε ένα τεράστιο χώρο όπου γίνεται η διαλογή, αφού πλέον δεν λειτουργούν οι περισσότερες πράσινες γωνίες μέσα στην πόλη του Αιγίου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως για να γίνει διαλογή στο συγκεκριμένο  σημείο και να τοποθετηθούν τα ανακυκλώσιμα στις θέσεις τους, χρειάζονται τέσσερεις άνθρωποι που θα δουλεύουν όλη ημέρα για μία εβδομάδα!

Ο Εθελοντισμός είναι απαραίτητος για να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος  από το να αποσυμφορηθεί η Αιγίαλεια από τον όγκο των σκουπιδιών,  μειώνοντας  τα σε  μεγάλο ποσοστό!!όπως είπε μάλιστα στο aigialeiapress.com και στην Ιωάννα Δημουλά το μέλος Βασίλης Ρίτης  πρόκειται για επτά μήνες σοβαρής δουλειάς.

Γίνεται μία προσπάθεια  με όποιο μέσο διαθέτουν έτσι ώστε  να κάνουν το καλύτερο δυνατό, υπάρχουν όμως σοβαρές ελλείψεις σε μηχανική υποστήριξη!! Είναι απαραίτητη η στήριξη από νέα μέλη, ιδρύματα και από τον ίδιο τον Δήμο Αιγιαλείας! Όπως είπε χαρακτηριστικά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή  είχε υποσχεθεί 10.000€  και πρέσα  για να συμπιέζονται τα υλικά και να πιάνουν πολύ μικρότερο  όγκο.

Κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και σήμερα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην νέα  Δημοτική Αρχή η οποία όπως δηλώνει, μόνο η ανακύκλωση είναι αυτή που θα μας βγάλει από το τέλμα!

Την ώρα της συνέντευξης  αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν φέρει ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και ο δάσκαλος του σχολείου της Αβύθου Γιάννης Διαμαντόπουλος που είχε φέρει ηλεκτρικές συσκευές ενώ αύριο θα πάει το φορτηγάκι της παρέας να μεταφέρει άλλο ένα φορτίο με ανακυκλώσιμα υλικά από το σχολείο!

Ας δούμε το ρεπορτάζ!!

Της Ιωάννα Δημουλά