Παραβαίνει το νόμο ο εμπορικός Σύλλογος σύμφωνα με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε σχέση με το ωράριο των καταστημάτων.

Φανερά δυσαρεστημένοι δηλώνουν τα μέλη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων με την κίνηση του προεδρείου του εμπορικού συλλόγου Αιγιαλείας να λειτουργήσει αυθαίρετα χωρίς να λάβει υπόψιν την εγκύκλιο της ΕΣΕΕ για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα!!

Το aigialeiapress και η Ιωάννα Δημουλά μίλησαν με τον γραμματέα του Σωματείου Νίκο Παπαγιαννόπουλο που όπως είπε χαρακτηριστικά το Προεδρείο του Εμπορικού έβγαλε από μόνο του ένα πρόγραμμα  για τη Μεγάλη Παρασκευή χωρίς να ενημερώσει κανένα, κάτι που επαναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή φορά.

Το σωματείο ήδη έχει ενημερώσει την Εισαγγελία, την Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εμπόρων και με σχετική επιστολή ενημερώνουν και όλους τους Εμπόρους πως η εγκύκλιος αναφέρει «Ειδικά για την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 435/76, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τις 13.00.

Εφόσον ένας Εμπορικός Σύλλογος επιθυμεί διαφορετικό ωράριο για τη Μεγάλη Παρασκευή, τότε σύμφωνα με το νόμο 435/1976 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν. 3852/2010, μπορεί να αποταθεί στην Περιφέρεια (Περιφερειάρχη ή/και αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη), αφού όμως πρώτα παράσχει την γνώμη της η τοπική οργάνωση των εργαζομένων και εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις τοπικές συνθήκες της περιοχής του».

όποιο κατάστημα ανοίξει πριν τη μία το μεσημέρι, ακολουθώντας τις υποδείξεις του Εμπορικού Συλλόγου, είναι παράνομο με όποιες επιπτώσεις συνεπάγεται αυτό.


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΓΙΟΥ
Ανεγνωρισμένον δια της υπ. Αριθ. 313/1972
Αποφάσεως Πολυμελούς Πρωτοδικείου ΠΑΤΡΩΝ
Αριθμός εγγραφής εν τω Βιβλίο επαγγελματικών
Σωματείων Πρωτοδικείου Πατρών 149/31-5-72
Ανήκει εις Εργατοϋπαλληλικόν Κέντρον ΑΙΓΙΟΥ
& Ομοσπονδίαν Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
Τμημάτων Γ.Σ.Ε.Ε.
Οδός Αριστείδου 4  /  Τηλ.2691022519

Αίγιο 18/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου,

ενημερώνει τους συναδέλφους ότι δεν έχει συμφωνήσει σε καμία επιμήκυνση του ωραρίου της Μ. Παρασκευής. Το ωράριο που έχει εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου παραβαίνει το Νόμο που ορίζει κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι ώρα 13:00.

Τα καταστήματα που θα συμβαδίσουν με το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, θα είναι έκθετα απέναντι στο Νόμο και σε οποιεσδήποτε ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.

Συνάδελφοι, το πρωί της Μ. Παρασκευής πρέπει να βρισκόμαστε με τις οικογένειές μας στην εκκλησία και όχι πίσω από τις ταμειακές μηχανές επειδή η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου νομίζει ότι είναι πάνω από τους Νόμους.

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!
Το Δ.Σ.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Δ-ΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΧΑΪΑΣ – ΩΡΑΡΙΟ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Αιγιάλεια: Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων