Παραδοσιακό γλέντι και κοπή πίτας από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

0

Ξεχωριστή και πολυεπίπεδη παρουσία του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου στις εκδηλώσεις για τη «Βοστίτσα» και προετοιμασία για το παραδοσιακό γλέντι το ερχόμενο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.

xoreftiko-ergastiriΜε λιτό, ουσιαστικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό τρόπο συμμετείχε και φέτος το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου στις διήμερες εκδηλώσεις για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας. Το Σάββατο 25/1 το βράδυ, ένα τμήμα του συλλόγου συμμετείχε στην παρέλαση και μετά το τέλος αυτής παρουσίασε χορούς στα Ψηλαλώνια, αποδίδοντας χορευτικά τρία ιστορικά τραγούδια της επαναστατικής περιόδου, ενώ συμμετείχαν ακόμα ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου και ο πολιτιστικός σύλλογος Καστοριάς που απέδωσε τραγούδια της Δυτικής Μακεδονίας. Την Κυριακή 26/1 στο χώρο του λαογραφικού μουσείου, τρεις χορευτές του Χ.Ε.Α. με εντυπωσιακές φορεσιές, παρουσίασαν, με επιμέλεια του Κώστα Κλάγκου, ένα δρώμενο για την προετοιμασία της επανάστασης και στη συνέχεια απέδωσαν χορευτικά δύο ιστορικά τραγούδια από την περιοχή, στα οποία συμμετείχε και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ένα τμήμα ενηλίκων του Χορευτικού Εργαστηρίου, με φορεσιές από την Πελοπόννησο και τη Ρούμελη, συμμετείχε στην παρέλαση με πολλούς ακόμα συλλόγους από την Αιγιάλεια και από αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου, της Ρούμελης και της Μακεδονίας.

Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου οργανώνει παραδοσιακό γλέντι και κοπή πίτας για τη νέα ημερολογιακή χρονιά. Το γλέντι θα γίνει στην αίθουσα «Μαργαρίτα» (ξενοδοχείο Telis), από ώρα 9.00 το βράδυ, με συμμετοχή της ορχήστρας «Πεντάηχον», η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Αίγιο, σε μια ακόμα προσπάθεια του Χ.Ε.Α. να παρουσιάζει στο κοινό της Αιγιάλειας ποιοτικές εκδηλώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι (μέλη και φίλοι του συλλόγου, συμπολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων) για πληροφορίες και προσκλήσεις μπορούν να απευθύνονται καθημερινά –απογευματινές ώρες- στα μέλη του Δ.Σ. και στο γραφείο του συλλόγου Ανδρέου Λόντου 49, τηλ. 2691020041.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα χορού σε όλα τα τμήματα (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων) του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου ενώ οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για την προετοιμασία παραστάσεων και συμμετοχής σε χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.