“Για φέτος δεν θα δούμε χαλάρωση των μέτρων. Θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως έχουν ανακοινωθεί και έτσι θα περάσουμε το καλοκαίρι” δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα πανηγύρια, για τα οποία έγινε πολλή συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, είπε: “Και τα πανηγύρια θα πρέπει να λειτουργήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο φέτος. Σαφώς και δεν απαγορεύεται ο χορός αλλά θα πρέπει να γίνεται με κάποιο μέτρο ώστε να αποφεύγουμε τον συνωστισμό πάνω στην πίστα. Κάπως θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο”.

“Θα πρέπει να λειτουργήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο και αυτοί που τα διοργανώνουν να λειτουργήσουν με τις κανόνες της εστίασης. Θα πρέπει να έχουν τα τραπέζια σε κάποια απόσταση και να ελέγχουν πόσος κόσμος μπαίνει μέσα. Διαφορετικά θα υπάρξει απαγόρευση, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Θα υπάρχει και πρόστιμο στον διοργανωτή και θα υπάρχουν και κάποιες απαγορεύσεις”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στον συνωστισμό που επικράτησε σε beach bar της Μυκόνου. Όπως είπε, επιβλήθηκε μεγάλο πρόστιμο και απαγόρευση λειτουργίας για μεγάλο διάσημα στο συγκεκριμένο μαγαζί, καθώς διαπιστώθηκαν τέσσερις και πλέον διαφορετικές παραβάσεις. Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι. Θα κλείνουμε όσους προχωρούν σε παραβάσεις και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται και στις παραλίες, με ευλαβική τήρηση και των αποστάσεων σε ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και στα καταστήματα εστίασης – ειδικά στους εσωτερικούς χώρους- όπως και στα γυμναστήρια που ανοίγουν από τις 15 Ιουνίου. Όπως τόνισε, θα υπάρχει καθημερινός έλεγχος σε διάφορες περιοχές της χώρας και σε όλες τις δραστηριότητες, καλώντας καταστηματάρχες και πελάτες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση ανάλογη με την περίοδο του lockdown.

Πηγή : dikaiologitika.gr