«Παντρολογήματα» από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας

0
172

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας μετά από έναν κοπιαστικό και δύσκολο θεατρικό χειμώνα, ετοιμάζεται πυρετωδώς να μας παρουσιάσει το έργο «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ!

Το έργο κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» όπου θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 16 και το Σάββατο 18 Ιουνίου.

skinikoΟι ερασιτέχνες ηθοποιοί του συλλόγου που διακρίνονται για την επαγγελματική τους συνείδηση, φέτος συνεργάζονται για πρώτη φορά με τον Περικλή Βασιλόπουλο ηθοποιό και σκηνοθέτη με μακρόχρονη πορεία στο θεατρικό σανίδι.

Με τα “Παντρολογήματα” ο Γκόγκολ σατυρίζει την καινούργια τάξη των μικροαστών, τους μικρέμπορους και δημόσιους υπαλλήλους. Κυρίαρχα στοιχεία της νεοσύστατης αυτής τάξης, η μικροψυχία, το συμφέρον κι ένας στενοκέφαλος συντηρητισμός.

Σ’ αυτήν τη διακωμώδηση των ηθών της μικροαστικής ζωής, στα “Παντρολογήματα”, παρουσιάζονται τύποι αλλόκοτοι, μονομανείς με παράδοξες παρορμήσεις, που κινούνται σ’ ένα χώρο παράλογο, σχεδόν μεταφυσικό.

Η μετάφραση είναι των Δ. Τάρλοου και Λ. Καραντζά, η μουσική επιμέλεια του Χρήστου Ασημακόπουλου και τα κοστούμια από το βεστιάριο της «Αναγέννησις» και του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Ώρα έναρξης 9.15μ.μ.

Είσοδος: 8€

Εφηβικό, Φοιτητικό, Ανέργων: 5€