Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρέθηκαν την Παρασκευή, ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας και Επικεφαλής της ΠΑΕΚ Αριστείδης Τηλιγάδης, μαζί με τον εκπρόσωπο των Ξενοδόχων κ. Κανελλή από τα Σελιανίτικα, οι μοναδικοί από την Αιγιάλεια.!!! (από τον Επιχειρηματικό Κόσμο), όπου και συμμετείχαν στην σύσκεψη για το φαινόμενο Μέδουσες, που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει στην ακτογραμμή της Αιγιαλείας και της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακο Κόλπου.

[the_ad id=”46371″]
Η κλιματική αλλαγή, η άνοδος της θερμοκρασίας των θαλασσών, η τροποποίηση ανέμων – ρευμάτων, η περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και η ανθρωπογενής δραστηριότητα φαίνεται να είναι ορισμένα από τα αίτια στα οποία αποδίδεται η έξαρση της συγκέντρωσης μεδουσών.

Οι επιστήμονες όμως αποσαφήνισαν ότι οι εκδοχές στηρίζονται σε εμπειρικές κυρίως προσεγγίσεις, καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό.

Το θέμα συζητήθηκε και κατόπιν εισήγησης της ΠΑΕΚ προ ημερών σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαϊας, όπου και ζητήθηκε η συμμετοχή ειδικών επιστημόνων στην όσο το δυνατόν επίλυση του φαινομένου.

Με Τιμή
Τηλιγάδης Αριστείδης Επικεφαλής ΠΑΕΚ
Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας
[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]