Ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας- Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, ανακοίνωσε ότι είναι αδύνατον να γίνει το 40ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού στις 9 και 10 Μαΐου και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση πότε εντός του 2020 θα πραγματοποιηθεί, δίνοντας ωστόσο ραντεβού για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί μας,

πρώτα απ’ όλα ευχόμαστε ΟΛΟΨΥΧΑ σ’ εσάς, τις οικογένειές σας και τους δικούς σας ανθρώπους, Υγεία και σύντομα να επανέλθουμε στις παλιές καλές ορειβατικές και φυσιολατρικές μας δράσεις.

Παρακολουθώντας τις συνεχείς και καθημερινές εξελίξεις σχετικά με το θέμα του κορωναϊού, που μας απέκλεισε από όλες τις δράσεις μας, διαπιστώνουμε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί το 40ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού, το οποίο πραγματοποιείται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ, δηλαδή για φέτος ήταν να πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαΐου. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, έως και το τέλος Ιουνίου θα είμαστε πάνω – κάτω στην ίδια κατάσταση.

Επικοινωνώντας με το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) γι’ αυτό το θέμα, θα σας ενημερώσουμε πότε εντός του 2020 θα πραγματοποιήσουμε το 40ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού. Ήδη αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας, αλλά είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και να αποφασίσουμε εμείς. Ευελπιστώντας ότι όλη αυτή η διαδικασία με το θέμα του κορωναϊού θα έχει τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι, δίνουμε το ραντεβού για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου.

Παρακαλούμε να ενημερώνεστε από το fb του συλλόγου μας: https://www.facebook.com/ΕΟΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Υ.Γ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ:

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδη

Πρόεδρος Συλλόγου Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και  Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου των Φίλων της Φύσης (NATUREFRIENDS GREECE) Συντονιστής Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.

Τηλ. επικ. 6946.17.58.53. e-mail: xarilaosermeidis@gmail.com

https://www.facebook.com/ΕΟΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ».