Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πυγμαχίας Παίδων – Παμπαίδων και Κορασίδων – Παγκορασίδων, που θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 5 έως την Δευτέρα  9  Μαΐου 2022 στο Κλειστό Στάδιο της  Παναχαϊκής στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος αναμένονται στην Πάτρα σαράντα σωματεία με νέους και νέες πυγμάχους απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς οι αθλητές και αθλήτριες που θα συναγωνισθούν θα διεκδικήσουν μια θέση στην Εθνική Ομάδα Παίδων και Κορασίδων αντίστοιχα.

«Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξενεί στην Πάτρα πυγμαχικούς αγώνες με σημαντική συμμετοχή από τους οποίους θα αναδειχθούν νέα ταλέντα. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Δυτική Ελλάδα με τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και αθλητικά γεγονότα μεγαλύτερου βεληνεκούς.Στόχος μας είναι η προώθηση του αθλητισμού και των αναπτυξιακών προοπτικών σε κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό πλαίσιο» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.