Π.Α.Ε.Κ.: Διαμαρτυρία στο υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων

0

Επιστολή διαμαρτυρία ς απέστειλε στον υπουργό αναπτύξεις ο Επικεφαλής Π.Α.Ε.Κ. Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας Τηλιγάδης Αριστείδης για το άνοιγμα τον μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων

Αναλυτικά η επιστολή  

Προς τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αθήνα Κύριε Υπουργέ, Μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, έντονη είναι η αντίδραση μας καθώς η ίδια απόφαση επιτρέπει στα σούπερ μάρκετ, την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών ενώ συνεχίζει να τα απαγορεύει από τις μεσαίες και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Είναι κατανοητή η πρόθεση, που έχει σκοπό να εξυπηρετήσει το καταναλωτικό κοινό εν όψη των εορτών και να στηρίξει τα εποχικά καταστήματα. Από την άλλη όμως είναι αδικαιολόγητος ο διαχωρισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται ανεπανόρθωτα, από τα σούπερ μάρκετ. Πιστεύουμε ότι από την στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εμπορεύονται νόμιμα τα χριστουγεννιάτικα είδη, με δευτερεύοντα Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, όπως ακριβώς ισχύει στα σούπερ μάρκετ, είναι επιτακτική η ανάγκη να επιτραπεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, έστω και μόνο για την πώληση των συγκεκριμένων ειδών, έτσι ώστε να υπάρξει ισοτιμία στην αγορά και να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Να σημειωθεί επίσης ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως και στην περιοχή της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, δεν υπάρχουν αμιγώς καταστήματα εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στραφούν για τις αγορές τους αποκλειστικά στα σούπερ μάρκετ γι’ αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τηλιγάδης Αριστείδης
Επικεφαλής Π.Α.Ε.Κ. Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας