Όταν νιώθεις ευθιξία μπορείς να κοιτάς το παιδί σου στα μάτια!

0
370

Την παραίτηση του από την Ν.Δ για λόγους ευθιξίας  υποβάλει το μέλος του κόμματος Ιάσωνας Σταλίκας. Τι είναι αυτό που μπορεί να ωθήσει έναν άνθρωπο που για περισσότερο από τριάντα χρόνια πορεύονταν στο πλευρό της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης, να παραιτηθεί από αυτή; Μιλώντας στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά ο κ.Σταλίκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στους γενικούς χειρισμούς του κόμματος σε σημαντικά θέματα.

Ως  πρώτιστη όμως  αιτία της παραίτησης του θεωρεί  την ευαισθησία  του σε πράγματα που θίγουν τον ίδιο  αλλά και αναιρούν το σύνολο των θεσμοθετημένων κανόνων που καθορίζουν τη συμπεριφορά των ατόμων βάση του τι είναι τελικά κοινωνικά αποδεκτό τι ηθικό και τι ανήθικο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά,  πως δεν μπορεί να υπάρχει το όνομά του δίπλα  σε ένα κόμμα που υφίσταται συγκάλυψη παιδεραστίας. Σε ένα κόμμα που υφίσταται πολιτικά στελέχη με καταδίκες υπό αναστολή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το «ηθικό υπόβαθρο» των συγκεκριμένων πολιτευτών του κόμματος της Ν.Δ  δε συνάδει της ηθικής του υποχρέωσης απέναντι στην δεκάχρονη κόρη του: «Πως θα κοιτάξω το παιδί μου στα μάτια σε πέντε χρόνια και θα του πω, πως στην χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε, έχοντας διαπράξει το πλέον αδιανόητο ηθικής τάξης παράπτωμα;» δριμύ το κατηγορώ του κ. Σταλίκα προς το κόμμα της Ν.Δ που διευκρινίζει όμως πως ακόμα πιστεύει πως υπάρχουν άνθρωποι με ήθος και πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Σύμφωνα με τον κ. Σταλίκα  την συγκεκριμένη χρονική περίοδο πιστεύει πως δεν  μπορεί να υπάρξει κάποιο κόμμα που θα  αλλάξει το πολιτικό σκηνικό . Τονίζει πως δεν υπάρχει κάποια έχθρα προσωπική «είναι καθαρά αξιακό το θέμα και μόνο».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  από καρδιάς οποιοδήποτε φίλο « πρώην συναγωνιστή» για τυχόν διευκολύνσεις σε συμβάσεις ή τυχόν αξιώματα από το 1987 που τελεί  ως μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της πάλαι ποτέ «περήφανης Γαλάζιας Παράταξης» για την τιμή προς το πρόσωπό του μέχρι και το 2012 καταλυτική ημερομηνία, χρόνο κατά τον οποίο το κόμμα στο οποίο πίστευε ιδεολογικά, συγκυβέρνησε με το κόμμα στο οποίο είχε διδαχτεί μέχρι εκείνη την ώρα, ως αντίπαλο.

[the_ad id=”46274″]

Θεωρεί κατώτερο των περιστάσεων το επίπεδο από την κορυφή μέχρι και την βάση, των ανθρώπων που ακόμα πιστεύουν ότι αποτελούν συνεχιστές της φιλελεύθερης Ν.Δ με ιδρυτή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Κλείνοντας και αυτό ίσως είναι αυτό που πρέπει να μείνει και να προβληματίσει κάθε συνειδητοποιημένο    Έλληνα, είναι η χαρακτηριστική φράση «κοιτώ στα μάτια το παιδί μου με περηφάνια σημαίνει ταπεινώνω το εγώ μου» κάτι  που στις μέρες μας έχει εκλείψει.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι όπως ο κ. Σταλίκας που αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, πως ακόμα υπάρχει ελπίδα να βρεθούν άνθρωποι με ήθος στην πολιτική!!

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]