Δεν ευθύνονται  μόνο οι  διατροφικές συνήθειες.

Όπως εξηγούν Αμερικανοί επιστήμονες υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αύξηση του βάρους. Ορμονικές αλλαγές,  καθιστική ζωή, αυξημένο στρες αλλά και ο κακός ύπνος είναι ορισμένοι από αυτούς.

Ένας βασικός λόγος για την πρόσληψη βάρους στους μεσήλικες είναι η φυσική απώλεια μυϊκής μάζας που συμβαίνει αναλογικά με την ηλικία.. Η ποσότητα της καθαρής μυικής μάζας σχετίζεται με τον μεταβολισμό. Έτσι,  όσο περισσότερη μυική μάζα διαθέτουμε, τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψουμε. Η μυική μας μάζα,όμως,  φυσιολογικά, αρχίζει να μειώνεται στην ηλικία των 30 και  επιταχύνεται στα 40.

Η διαδικασία αυτή που ονομάζεται σαρκοπενία.

Αν δεν κάνουμε κάτι ο μεταβολισμός μας θα επιβραδυνθεί και η απώλεια της μυϊκής μάζας αντικαθίσταται από λίπος

Πώς μπορούμε να προλάβουμε τη σαρκοπενία;

Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η άσκηση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, ο 8ωρος  ύπνος δίνει στο σώμα το χρόνο για να αποκαταστήσει τους μύες.

[the_ad id=”46371″]

Ακόμη, μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως αυγά, ψάρια, πουλερικά ή  φασόλια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, μπορεί να είναι βοηθήσει στην διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Είναι επίσης σημαντικό να μην παραλείπονται γεύματα.Το καλύτερο είναι να τρώτε συχνά, μικρά γεύματα που συνδυάζουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τρώγοντας τακτικά θα σας βοηθήσει να έχετε δυνάμεις για προπόνηση, να κρατάτε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση και να μην το παρακάνετε με τα γεύματα πέφτοντας με τα μούτρα στο βραδινό φαγητό.

[the_ad id=”46704″]