Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά το lock down, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης για το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας με «14» θέματα στην ημερήσια διάταξη που εγκρίθηκαν στο σύνολό τους ομόφωνα παρόντων «12» μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Γατείου Κληροδοτήματος παρόντων διευθυντών σχολικών μονάδων και εξελίχθηκε στην ουσία σε σύσκεψη για σοβαρά θέματα που αφορούν τα σχολεία, αλλά και εκπροσώπων του Σωματείου Καθαριστριών για τα θέματα απασχόλησης την κρίσιμη περίοδο επαναλειτουργίας των σχολείων κατά την πανδημία.

Στην ενημέρωσή του ο πρόεδρος της Σ.Ε. κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά που επέδειξε η δημοτική αρχή στο ευαίσθητο ζήτημα της διαφύλαξης της υγείας της σχολικής κοινότητας με την επαναλειτουργία των σχολείων και το πρωτόκολλο υγιεινής που συντάχθηκε από την Σχολική Επιτροπή και τηρήθηκε στο απόλυτο παρέχοντας την πρέπουσα ασφάλεια σε μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που αναγνωρίστηκε με πληθώρα ανακοινώσεων από Συλλόγους Γονέων.

-Στην εισήγησή του ο πρόεδρος εξήρε το έργο και την επιμέλεια που έδειξαν με αυταπάρνηση οι κυρίες που εργάζονται στην καθαριότητα μεταφέροντας την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για το σύνολο των εργαζομένων στην πρόεδρο και την γραμματέα του συλλόγου κ΄.κ΄. Σταυρούλα Πιεράτου και Μαρία Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα, που ήσαν παρούσες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε ομόφωνα και τα σύνολο των δαπανών που έγιναν για την καθαριότητα με τις επιπλέον ώρες εργασίας βάσει και της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

-Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και τα κτιριακά ζητήματα σχετικά με το 3ο Γυμνάσιο (παρουσία του διευθυντή του σχολείου κ΄.Κώστα Αργυριάδη) όσον αφορά την επιδιόρθωση της στέγης όπου επιβάλλεται να γίνει. Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής και της Σχολικής Επιτροπής είναι άμεσες και στοχευμένες ώστε να προχωρήσει η Μελέτη για τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και ήδη όπως ανέφερε ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος έχουν προχωρήσει συζητήσεις και με τις Κτιριακές Υποδομές στην κατεύθυνση αυτή.

-Ομοίως σχετικά με το κτιριακό ζήτημα που αφορούν το σχολικό συγκρότημα των Καμαρών αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το σχολείο, τις μέχρι τώρα επεμβάσεις και τον προγραμματισμό για όλες τις επόμενες ενέργειες παρουσία των διευθυντριών Γυμνασίου κας Κατερινάς Δημουλά και  Λυκείου κας Σταυρούλας Αλεξανδροπούλου.

-Παρόντος του διευθυντή του 1ου Λυκείου κ΄. Ηλία Ανδρέου έγινε εκτενής συζήτηση για την αναγκαιότητα συνένωσης δύο αιθουσών για τις ανάγκες των διδασκόντων και σειρά ακόμα επεμβάσεων που προωθούνται για το σχολείο.

-Για εργασίες που μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί και είναι σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο και τα κιγκλιδώματα του 4ου Γυμνασίου Αιγίου εισηγήθηκε ο πρόεδρος και ενέκριναν ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. παρόντος του διευθυντή κ΄.Πέτρου Μπελτράν.

-Εκτενής συζήτηση έγινε για τα ελλείμματα που παρέλαβε η Σχολική Επιτροπή και τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, παρόντος του νομικού συμβούλου κ΄.Πάνου Αγγελόπουλου, δεδομένης της αδιαπραγμάτευτης στάσης της παρούσας δημοτικής αρχής σε ευαίσθητα ζητήματα που ζημίωσαν το ταμείο της Σ.Ε. Επιπλέον αποφασίστηκε και η προσαρμογή της λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής βάσει νέας υπουργικής απόφασης περί καθορισμού λειτουργίας των σχ. επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων με τις ιδιαίτερες σχετικές προβλέψεις.

*Ο πρόεδρος της Σ.Ε. κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε το σώμα, παρόντων των διευθυντών για τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της προώθησης επίλυσης ζητημάτων σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα υπερτονίζοντας πως για την παρούσα δημοτική αρχή τα ζητήματα Παιδείας αποτελούν πρωταρχικό μέλημα.