Ομιλία του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου στην Τέμενη

Για ανάπτυξη ενιαία του παραλιακού μετώπου της περιοχής αλλά και τα χαρακτηριστικά της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας

Με αναφορές συνολικά στο παραλιακό μέτωπο της Αιγιάλειας και πιο εξειδικευμένα ζητήματα για την Τέμενη –τα Βαλιμίτικα και τα Διγελιώτικα που αποτελούν «ενιαίο κομμάτι», η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου στην Τέμενη.

Μιλώντας για τις γενικές αρχές της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» και τους υποψηφίους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε: «Πιο επίκαιρο από ποτέ το σύνθημα της παράταξής μας για την σχέση εμπιστοσύνης του δήμου με τους πολίτες του. Αυτό έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στην Ελλάδα γενικότερα και την περιοχή μας ακόμα πιο πολύ, το να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που ασκεί διοίκηση. Κι αυτή έχει πληγεί σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε ρήγμα στη σχέση του πολίτη με αυτόν που ασκεί τη διοίκηση». Υπερτονίζοντας ότι είναι εύκολο να έχει κανείς όραμα και όνειρα για τον τόπο του και να κάνει απλώς μια καταγραφή των όσων θα ήθελε, το δύσκολο είναι να το επιτύχεις και να έχεις ανθρώπους με θέληση και κυρίως που δεν ανταλλάσουν την συνείδησή τους, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό ψηφοδέλτιο σε επίπεδο προσώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό της παράταξης «άνθρωποι καταξιωμένοι επαγγελματικά –κοινωνικά –πολιτικά που μας ενώνει η κοινή τρέλα για την Αυτοδιοίκηση και η αγάπη για τον  τόπο. Το δικό μας ψηφοδέλτιο το έφτιαξε η κοινωνία! Δεν το έφτιαξαν ούτε εργολαβικά συμφέροντα ούτε πολιτικά γραφεία».

Κάνοντας αναφορά στην Τέμενη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα μίλησε αναλυτικά για ζητήματα που απασχόλησαν την Τέμενη κι ευρύτερα την περιοχή τα τελευταία 30χρόνια, μεταξύ των οποίων δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων για να καταλήξει στους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» για την περιοχή:

Ανάπλαση με δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομο στην αγορά από το κέντρο μέχρι και την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ώστε να πάρει μια ξεχωριστή μορφή με αξιοποίηση των ακινήτων, δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου αλλά και αντίστοιχες παρεμβάσεις από το δημοτικό σχολείο έως την πλατεία.

Για όλα τα παραλιακά διαμερίσματα και όχι μόνον την Τέμενη «ακούω να μιλούν για σχεδιασμούς που σταματούν στην γραμμή του αιγιαλού, όμως η ανάπτυξη δεν τελειώνει εκεί που σκάει το κύμα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος.  Στο πρόγραμμα της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις»  υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία μαρίνας αλιευτικών σκαφών στην Τέμενη και παράλληλα διερεύνηση ανάπτυξης δράσεων για ενάλια δραστηριότητα- τουριστική αλιεία και καταδυτικό τουρισμό και στα τρία παραλιακά διαμερίσματα του Αιγίου ενιαία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάνοιξης του δρόμου από το εργοστάσιο της 3Ε με κάλυψη του αύλακος του Σελινούντα ώστε να αξιοποιηθεί εσωτερικά όλο το οδικό δίκτυο φέρνοντας ανάπτυξη στις μεγάλες εκτάσεις της περιοχής και κυρίως θα διευκολύνει την προσέλευση.

Κλείνοντας κι αφού αναπτύχθηκε διάλογος σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα με τους παρευρισκόμενους δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε έργα που έχουν δρομολογηθεί από τον δήμο για την περιοχή όπως την παραχώρηση χώρου για το «διαστημικό μπαλόνι» για την δημιουργία Κλειστού γηπέδου μπάσκετ σε όμορο με το γήπεδο της Τέμενης δημοτικό χώρο και την τοποθέτηση σαρζανέτ στον παραλιακό δρόμο όπως ήδη έχει γίνει στα Διγελιώτικα.