Με λαμπρότητα και πλήθος συμπολιτών μας που θυμήθηκαν την ζωή τους στο Ναυτοπροσκοπισμό, ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την ίδρυση των Ναυτοπροσκόπων στην περιοχή της Αιγιαλείας.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας Τιμήθηκε από τα Μέλη των Ναυτοπροσκόπων Αιγίου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Φανερωμένης με μία συλλεκτική γκραβούρα του Πολεμικού Ναυτικού και με μία φωτογραφία του 1960 όπου απεικονίζονται Ναυτοπρόσκοποι να περιφέρουν τον παλιό Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου από τα Αρχεία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αιγίου, της πρώην Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αιγίου και των κυρίων Ιωάννη Δρουγούτη, Νικολάου Σκλάβου και Δημήτρη Περδίκη που ευγενώς μας παραχώρησαν από τις προσωπικές συλλογές τους.

[the_ad id=”46371″]

Παρευρέθηκαν πλήθος συμπολιτών μας ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης εγκαινίων βραβεύτηκαν Τιμής Ένεκεν προσωπικότητες της πόλης μας και στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την συνεργασία τους και ανιδιοτελή προσφορά τους στην λειτουργία και τις δραστηριότητες του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.

Τιμήθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Καραϊσκος, ο πρώην Τοπικός Έφορος Προσκόπων Αιγίου και παλιός Ναυτοπρόσκοπος κ. Πορτοκάλης, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αιγίου κ. Μποδιώτης, ο πρώην Τοπικός Έφορος Προσκόπων Αιγίου κ. Γιοβάς, ο Αρτοποιός και πρώην Υπαρχηγός Ναυτορποσκόπων κ. Τηλιγάδης και οι Έφοροι της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου Αναπληρωτής κ. Μαραγκάκος, Προσκοπικού Προγράμματος κ. Κεφάλας, Οικονομικών και Περιουσίας κ. Ζουμάς και πρώην Ναυτοπροσκόπων κ. Πολίτης.

[the_ad id=”46274″]

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις μας και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κυρία Παπαχριστοπούλου για την παραχώρηση του Αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, την παλαιά Ναυτοπρόσκοπο και Υπαρχηγό Πέπη Σπηλιωτοπούλου που προλόγισε και παρουσίασε την εκδήλωση εγκαινίων, την υπάλληλο κυρία Άντα Χαριτωνίδη για τη αμέριστη βοήθειά της, το Αρτοποιείο Τηλιγάδης για την προσφορά των Άρτων και όλους τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Αιγιαλείας, που κάλυψαν την εκδήλωσή μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΌΠΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]