Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της διαδικτυακής ομάδας για μονογονείς που υλοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις, με θέμα: «Μονογονείς αλλά όχι μόνοι».

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα για το ρόλο τους αλλά και την απουσία του άλλου γονέα ή τις δυσκολίες στην επικοινωνία και την σχέση μαζί του.

Κυρίως όμως είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της διαφύλαξης μιας ζεστής σχέσης και σύνδεσης με τα παιδιά τους ως ένα απαραίτητο στήριγμα σε όσα βιώνουν.

Στην τελευταία συνάντηση αξιολογώντας την εμπειρία από την συμμετοχή τους στην ομάδα οι 20 μονογονείς από όλη την Αχαΐα (από την Πάτρα, το Αίγιο και τα Καλάβρυτα) ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Για να φροντίσουμε τα παιδιά μας όπως το έχουν ανάγκη πρέπει να φροντιστούμε. Οι συναντήσεις της ομάδας μας έβαλαν σε μια διαδικασία μάθησης και μας θύμισαν όλα όσα γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας αλλά στους γρήγορούς ρυθμούς και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας έχουμε την τάση να τα παραβλέπουμε. Η συνάντηση με άλλους ανθρώπους που βιώνουν αντίστοιχες με εμάς καταστάσεις μας έδωσε ανακούφιση, δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. Είμαστε μονογονείς αλλά είναι σημαντικό να μην νιώθουμε μόνοι και η ομάδα μας βοήθησε να ξαναπιστέψουμε στον άνθρωπο και στην αξία της ανθρώπινης επαφής.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00, στο email: kpachaia@pat.forthnet.gr, στην ιστοσελίδα: https://www.kpachaia.gr αλλά και στην σελίδα

https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/