Πώς διαμορφώνεται το τοπίο μετά τις κινήσεις και τις διαπιστωμένες ομάδες στο δημοτικό σκηνικό της Αιγιάλειας

Με κινήσεις τακτικής και συσκέψεις που κατά βάση δεν διαρρέουν εξελίσσεται στο παρασκήνιο το δημοτικό παιχνίδι για την Αιγιάλεια ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του ερχόμενου Μαϊου.

 

-Στη δημοτική αρχή συνεχίζεται άτυπα ο ανταγωνισμός εσωτερικά στην ομάδα μεταξύ Παναγόπουλου –Ψυχράμη, με τον δήμαρχο να επιχειρεί να ξαναφτιάξει το προφίλ του ώστε να πείσει καταρχίν τα πρόσωπα που σήμερα έχουν τα «πόστα» και είναι πιο πολύ ελεγχόμενα από τη Βάσω Ψυχράμη παρά από τον ίδιο το δήμαρχο, ότι μπορεί να αποτελέσει έναν υποψήφιο που έχει τις δυνάμεις για να διεκδικήσει την είσοδο στις δεύτερη Κυριακή.

-Στην αξιωματική αντιπολίτευση το «κλειδί» βρίσκεται μεταξύ Κώστα Σπηλιόπουλου –Στάθη Θεοδωρακόπουλου αφού ο πρώην δήμαρχος δηλώνει μεν ότι αποχωρεί αλλά δεν φαίνεται να ανοίγει διαδικασία ή να παραχωρεί τη θέση του σε οποιανδήποτε, περιμένοντας τις κινήσεις Σπηλιόπουλου. Αν δηλαδή ο ίδιος ο Σπηλιόπουλος θα στραφεί στο δήμο Αιγιαλείας ή θα «εγκρίνει» ξανά μια υποψηφιότητα Θεοδωρακόπουλου, μένοντας στο «παιχνίδι». Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος επιχειρεί να ανατρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μέσα στη δημοτική του ομάδα από στελέχη που ήθελαν να προχωρήσουν σε διαδικασία για νέο υποψήφιο και ήδη τον πρώτο λόγο σε αυτό έχουν όσοι βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής Σπηλιόπουλου που θα ήθελαν υποψήφιο κι από τον κομματικό τους χώρο.

-Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από τη δημοτική αρχή Παναγόπουλου κινούνται πάντα σε συνάρτηση με τις κινήσεις Καλογερόπουλου που προσπαθεί με επαφές να «ζυγίσει» αν θα είχε τύχη μια νέα απόπειρά του να είναι ξανά ο ίδιος υποψήφιος και ήδη κι εκεί οι συζητήσεις κι οι επαφές είναι καθημερινές, έχοντας στα συν αρκετά πρόσωπα στις πρώην κοινότητες αλλά βαρύνει τον πρώην δήμαρχο Συμπολιτείας η κοινή του θητεία και η συμπόρευση -ως γραμματέας του δήμου- με τον Θανάση Παναγόπουλο που οδήγησε σε τραγικά αδιέξοδα το δήμο.

-Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ρίχνει το βάρος σε συνεχείς κινήσεις για να αυξήσει την επιρροή στις πρώην κοινότητες δεδομένου ότι στο Αίγιο έχει πάντα ισχυρό έρεισμα, δεδομένης και της παρουσίας του στο δημοτικό συμβούλιο και την ανάδειξη των θεμάτων της πόλης. Άλλωστε αυτό «αποτυπώθηκε» και στα αποτελέσματα των επιμελητηριακών αλλά και των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» στρέφουν το βλέμμα σε επαφές στις κοινότητες.

-Από την πλευρά του ο Κώστας Παπακωνσταντίνου δηλώνει πάντα παρόν, όμως έχει απέναντί του τον «σκληρό» μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει άλλο πρόσωπο με τα ονόματα του Άκη Μουρίκη και του Πάνου Μπερούκα να είναι αυτά που μπαίνουν στο «τραπέζι» των συζητήσεων, δημιουργώντας ερωτηματικά αν θα καταφέρει να συσπειρώσει το «κομμάτι» του 2014.

Σε κάθε περίπτωση, η απλή αναλογική και το νέο εκλογικό σύστημα από τον «Κλεισθένη» μεταβάλλει ουσιαστικά το παιχνίδι και σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές όπου έξι παρατάξεις διεκδίκησαν τη ψήφο των Αιγιαλέων, εκ των οποίων οι πέντε εισήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως εξελίσσεται το παιχνίδι θα έχουμε τουλάχιστον άλλη μία ή και δύο παρατάξεις κι εάν δεν υπάρξουν συμπορεύσεις «μεγατόνων», δηλαδή με συμπλεύσεις ομάδων που έχουν σήμερα δημιουργηθεί, η διεκδίκηση της εισόδου στη δεύτερη Κυριακής θα είναι αμφίρροπη μέχρι την τελευταία στιγμή.
Imerisios Achaia