Μερικές φορές οι πιο μικρές αλλαγές μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι μας. Το σαλόνι είναι ο πιο σημαντικός χώρος σε κάθε σπίτι και αξίζει να επενδύουμε στην διαμόρφωση και την όμορφη διακόσμησή του.

 

Θέλουμε το σπίτι μας να είναι ένα μέρος όπου αισθανόμαστε άνετα, θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια, ξεκινώντας από την επιλογή των κατάλληλων επίπλων και ολοκληρώνοντας με τη διακόσμησή του.

 

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να ανανεώσετε το σαλόνι σας με μικρές προσθήκες.

 

  1. Ανανεώστε τις κουρτίνες: Αν έχετε κουρτίνες που είναι παλιές ή ξεθωριασμένες, αλλάξτε τις με καινούργιες. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε το σαλόνι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα για νέες κουρτίνες ή περσίδες. Μπορείτε να βρείτε όμορφες κουρτίνες σε πολύ προσιτές τιμές σε φυσικά καταστήματα ή και online.

 

  1. Αλλάξτε τα μαξιλάρια: Τα μαξιλάρια πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο χρόνια περίπου, επειδή τείνουν να λερώνονται πολύ γρήγορα λόγω της συχνής επαφής μας μαζί τους όταν καθόμαστε ή ακουμπάμε πάνω τους ενώ βλέπουμε τηλεόραση ή διαβάζουμε κάτι ενδιαφέρον!

 

  1. Ανανεώστε τα χαλιά σας: Όπως και τα μαξιλάρια, έτσι και τα χαλιά είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος να αλλάξετε την εμφάνισή του χώρου σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα! Αν έχετε ανοιχτό δάπεδο, τότε δοκιμάστε να αντικαταστήσετε όλα τα χαλιά σας με διαφορετικά μοτίβα – σκεφτείτε γεωμετρικά μοτίβα σε έντονα χρώματα ή μοτίβα σε ουδέτερα, γήινα χρώματα. Χρησιμοποιήστε χαλιά για να καλύψετε γυμνά δάπεδα ή να προσθέσετε ζεστασιά σε κρύα δάπεδα. Τα χαλιά μπορούν επίσης να προσθέσουν χρώμα, υφή και μοτίβο στο design ενός δωματίου.

 

  1. Προσθέστε φυτά και λουλούδια: Τα φυτά και τα λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν σε περβάζια παραθύρων ή σε τραπέζια δίνοντας μια όμορφη νότα στον χώρο. Μπορείτε επίσης να τα φυτέψετε σε γλάστρες και να τα τοποθετήσετε στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Τα φυτά προσθέτουν ζωή σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται εξαιρετικά προσεκτικά διακοσμημένο.

 

  1. Έργα τέχνης: Κρεμάστε στους τοίχους σας έργα τέχνης που σας αρέσουν ή φωτογραφίες μελών της οικογένειας και φίλων. Αυτό θα δώσει μια προσωπική πινελιά στο χώρο του σαλονιού σας, κάνοντάς τον πιο φιλόξενο και ζεστό για τους επισκέπτες που συχνά έρχονται στο σπίτι σας.

 

Αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε τους ίδιους παλιούς τοίχους και τα ίδια έπιπλα, γιατί να μην ανανεώσετε το σαλόνι σας με μικρές προσθήκες που θα δώσουν μια νέα όψη στο σπίτι σας; Επιπλέον μικρές προσθήκες όπως φωτιστικά οροφής και ανεμιστήρες δαπέδου μπορούν να κάνουν τη διαφορά και το σπίτι σας να δείχνει ανανεωμένο με έμφαση στην αισθητική και τη πρακτικότητα. Αναζητήστε πολλά διακοσμητικά αντικείμενα σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή ακόμη και online.