Μόλις αποκτήσατε ένα μωρό και είστε έτοιμοι για τις πρώτες σας διακοπές με ένα νεογέννητο. Αλλά τι πρέπει να προσέξετε, τι πρέπει να πάρετε μαζί σας και ποια πράγματα δεν είναι απαραίτητα.

Μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε τι χρειάζεστε όταν σχεδιάζετε τις πρώτες σας διακοπές με νεογέννητο, αλλά έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι διακοπές είναι για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε – οπότε μην ανησυχείτε πάρα πολύ για το τι νομίζετε ότι πρέπει να είναι απαραίτητο!

Να είστε επίσης προετοιμασμένοι να αλλάξετε τα σχέδιά σας αν χρειαστεί – αν το μωρό σας δεν κοιμάται καλά ή αν κάνει πολύ ζέστη τη νύχτα, τότε ίσως είναι καλύτερα να μείνει στο σπίτι.

Επίσης πριν φύγετε βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα πριν φύγετε από το σπίτι. Δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά όσο λείπετε, οπότε είναι καλύτερο να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων

Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να κλείσετε ένα ξενοδοχείο με μικρή κουζίνα ή κουζίνα στο δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε κάποια γεύματα για εσάς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Βρεφικές τροφές, σαλιάρες https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/bibs-burps/ , θήλαστρο (αν χρειαστεί), εξοπλισμό αποστείρωσης, πάντες κούνιας https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/pillows-bumpers/ κ.α.

Κάθισμα αυτοκινήτου – αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί στο αεροδρόμιο για λόγους ασφαλείας και στη συνέχεια να τοποθετηθεί ξανά στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Κούνια ταξιδιού ή βρεφική κούνια – θα πρέπει να ελεγχθεί στο αεροδρόμιο για λόγους ασφαλείας και στη συνέχεια να τοποθετηθεί ξανά στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Κουνουπιέρες ή δίχτυ, εάν ταξιδεύετε σε περιοχές όπου υπάρχουν κουνούπια ή no-see-ums.

Εάν παίρνετε αντιισταμινικά ή άλλα φάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν το πόσο καλά αντέχετε τη ζέστη ή το ηλιακό φως, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αρκετά φάρμακα για να αντέξετε μέχρι να επιστρέψετε και πάλι στην πατρίδα σας, καθώς και μια επείγουσα προμήθεια σε περίπτωση καθυστερήσεων ή ακύρωσης της πτήσης.

Ορισμένοι γονείς πηγαίνουν τα μωρά τους για πρώτη φορά διακοπές όταν είναι μόλις λίγων εβδομάδων. Άλλοι περιμένουν μέχρι το μωρό τους να μεγαλώσει και να έχει μάθει να κάθεται όρθιο.

Η απόφαση να πάτε διακοπές με ένα νεογέννητο δεν είναι εύκολη. Μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι πολύ νωρίς ή ότι χάνετε πολύτιμο χρόνο για να δεθείτε. Αλλά για πολλούς γονείς, οι διακοπές είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές και ευχάριστες στιγμές της ζωής σας.