Τί βάρυνε τις αποφάσεις των δύο κομματικών επιτελείων και κατέληξαν σε Κατσιφάρα –Φαρμάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καθοριστικές κινήσεις στη σκακιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο για τις «μάχες» στις περιφέρειες κι όπως αναμενόταν «έκλεισε» και το θέμα για τη Δυτική Ελλάδα όσον αφορά τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.
Όπως έχει διαμορφωθεί πλέον το τοπίο στην περιοχή Απόστολος Κατσιφάρας και Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι οι δύο «μεγάλοι» συνδυασμοί στα πρόσωπα των οποίων θα «κονταροχτυπηθούν» και οι κομματικοί μηχανισμοί.

Πλέον έκλεισε και τυπικά η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα κι ενώ είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, ενώ την ίδια ώρα η ΝΔ δημοσιοποίησε τη στήριξή της στον Νεκτάριο Φαρμάκη με μια κίνηση που δηλώνει και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ουσία από τις κινήσεις των κομματικών επιτελείων συγκεντρώνεται μεγάλο ενδιαφέρον για τους βασικούς διεκδικητές όμως δεδομένης και της απλής αναλογικής το περιθώριο για να δούμε και κάποιες εκπλήξεις μένει πάντα ανοιχτό στο τραπέζι…

-Η βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μετατοπιστεί από το ΠΑΣΟΚ και δεδομένου ότι θέλει να «φλερτάρει» και για την επόμενη μέρα…, είναι που έγειρε την πλάστιγγα για τον Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή Κατσιφάρα. Βεβαίως από την πλευρά της Φώφη Γεννηματα σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελε να εκχωρήσει ένα στέλεχος –με τις καταβολές Κατσιφάρα- στον ΣΥΡΙΖΑ και δεδομένου ότι γνώριζε πολύ καλά όλα τα σενάρια, έσπευσε να προηγηθεί με ανακοίνωσή της . Στην ουσία ο Απόστολος Κατσιφάρας αυτό που πέτυχε είναι να μην έχει «διεμβολισμό» από ένα επίσημο σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ όπως στις προηγούμενες εκλογές, που θα του κόστιζε σε διαρροές και στοχεύει στην συσπείρωση της βάσης από τον κεντροαριστερό χώρο.
Η εξέλιξη αυτή βεβαίως δημιουργεί μια σοβαρή ανάσχεση σε κάποια στελέχη από τη ΝΔ που ήταν στο πλευρό Κατσιφάρα και τώρα πλέον αντιμετωπίζουν μια σοβαρή δυσκολία… δεδομένου ότι αποτελεί επισήμως τον «εκλεκτό» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ…

[the_ad id=”46371″]

***Τους πότισε «φαρμάκι «ο Κυριάκος
Έχοντας επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και δη μέσα στη Πάτρα και την Αχαϊα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στα σίγουρα. Με δεδομένη την άρνηση Κατσανιώτη να μετακινηθεί από τη Βουλή στην Περιφέρεια, αφού όπως όλα δείχνουν οι εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα, εάν θα πήγαινε σε μια άλλη πολιτική επιλογή θα εμπλεκόταν στις λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί και προκειμένου να επαναλάβει το λάθος Σαμαρά το 2014 που οδήγησε σε «πόλεμο» από άλλα πολιτικά γραφεία της υποψηφιότητας Κατσανιώτη, ο Κυριάκος δεν έπεσε στην «παγίδα», στέλνοντας παράλληλα ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πολιτική μάχη πρέπει να δοθεί απ`όλα τα στελέχη με χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικά. Επειδή ακριβώς ο Νεκτάριος Φαρμάκης ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, έχει επιδείξει σοβαρή δράση στο περιφερειακό συμβούλιο, εξασφάλισε και τον υπάρχον μηχανισμό και το να μην αφήνει σε κανέναν επιχείρημα μη στήριξης ανοιχτά της υποψηφιότητας ενός νέου ανθρώπου που σηκώνει πλέον το βάρος της «μάχης» στη Δυτική Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Παρασκευής δημοσιοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον οποίο θα στηρίξει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που καταλήγει «Ο πρόεδρος της ΝΔ τού ευχήθηκε καλή επιτυχία, τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας που, όπως είπε, έχουν τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες, αλλά και πολλά προβλήματα για τα οποία –όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δεν είναι άμοιρη ευθυνών η σημερινή περιφερειακή αρχή».

[the_ad id=”57928″]

***Επιβεβαίωση του «Ημ» ότι δεν έπαιξε ποτέ σοβαρά το σενάριο Σπηλιόπουλου
Απόλυτη επιβεβαίωση του «Ημ» ότι η επιλογή της ηγεσίας θα ήταν σε πρόσωπο από το χώρο της ΝΔ, και πως επρόκειτο για παραφιλολογία που δημιουργήθηκε από άτομα από το περιβάλλον Σπηλιόπουλου και κυρίως από τη δήλωση Θεοδωρακόπουλου ότι τον θέλει η ΝΔ τον Σπηλιόπουλου για την Περιφέρεια, έχοντας προφανώς τη δική του στόχευση αφού σ`ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έμενε ακόμα ενεργός στο δημοτικό παιχνίδι ο ίδιος.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, πράγματι ο Σπηλιόπουλος συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε την επιθυμία του να κατέλθει ως υποψήφιος αλλά θα ήθελε πριν ανακοινώσει υποψηφιότητα να έχει λάβει την στήριξη της ΝΔ, όχι όμως να προσχωρήσει στη ΝΔ, γεγονός που όπως έχει διαμορφωθεί στη Δυτική Ελλάδα το παιχνίδι, δεν εξυπηρετούσε σε καμία περίπτωση τη ΝΔ να μπει σε μια τέτοιου είδους πολιτική επιλογή.
Βεβαίως οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι σαφείς θέσεις του για την στήριξη προσώπων από το χώρο της ΝΔ δημιουργούν πολύ σοβαρή ανάσχεση σε πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο που επιμένουν να επιχειρούν «παιχνίδια» προκειμένου να παράγουν πολιτική για άλλους κομματικούς χώρους.
Imerisios Achaia

[the_ad id=”46371″]

 

[the_ad id=”46704″]