Τριάντα χρόνια Active Member στην ενεργό δράση! Είτε με τη δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά project και συνεργασίες. Ο ιθύνων νους B.D.Foxmoor και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πώς μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο που άλλοτε τρέχει με χίλια και άλλοτε παραμένει βουβός! Δεκάδες άλμπουμ, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις.

Ήδη, ολοκλήρωσαν το νέο 22ο άλμπουμ τους με τίτλο «30» υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη για επικοινωνία στα αυτονόητα, τη νίκη, την ήττα ή τον κίνδυνο που απειλεί. Αλλά και το μοίρασμα διηγήσεων από άκρη σε άκρη αυτού το κόσμου. Οι κορυφογραμμές των βουνών σαν αναμμένοι πυρσοί στις αρχαίες φρυκτωρίες να μεταδίδουν αυτό που πρέπει να μαθευτεί, και κυρίως αυτό που δε λέγεται…Την Τρίτη 28 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη 19 Ιουλίου στη Τεχνόπολη θα γίνει ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ.

Μαζί τους στη σκηνή οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Βύρωνας Τσουράπης (μπάσο), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρες), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Στέλιος Φραγκούς (πιάνο-πλήκτρα) και Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα).Στον ήχο μαζί τους ο «θρύλος» Γιώργος Καραγιαννίδης και στα φώτα ο Αλέξης Προδρόμου. Οργάνωση παραγωγής Xlalala presents.

Active Member – “Low Bap” ζωή και συναισθήματα
30 χρόνια πέρασαν από εκείνον τον Ιούνιο – ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90 – που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόσταγμα των καιρών και ονόμασε το γκρουπ που έφτιαξε με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος. Οι Active Member έγιναν το μέσο για να εκφράζει όσα του περιέγραφε η ζωή, κι ακόμα να εκφράζει τους φόβους, τα όνειρα και τους εφιάλτες του. Οι Active Member έγιναν ένα με το είδος που ο Μιχάλης επινόησε και βάφτισε “Low Bap”, δηλαδή «στήριξε το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο» και από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία, όχι μόνο στα μουσικά, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα γενικότερα.Συναυλίες, στίχοι, δισκογραφία, ντοκιμαντέρ, τραγούδια για θέατρο, θέατρο (!), παραστάσεις, βιβλία, αρθρογραφία, ηχητικοί πειραματισμοί, ανοικτές συζητήσεις, παρεμβάσεις και η λίστα δεν έχει τέλος, για το συγκρότημα αυτό από το Πέραμα που με πολλή αγάπη και πολλή και συνεπή δουλειά έχει στήσει έναν ολόκληρο μουσικό κόσμο, με λέξεις και λούπες που πλέον ηχούν στις καρδιές όσων τις άκουσαν κι έστω για λίγο ταξίδεψαν μαζί τους.

Η Sadahzinia – κατά κόσμο Γιολάντα Τσιαμπόκαλου – έγινε επίσημα μέλος στους Active Member το 2003 (ενώ εμφανιζόταν μαζί τους από το 1994) και από τότε ασχολείται ενεργά τόσο με στίχους όσο και με την παρουσίασή τους αλλά και με την ευρύτερη δράση του γκρουπ. Είναι η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε ενεργά με το hip-hop στην Ελλάδα. Επίσης έχει εκδώσει πολλά παραμύθια για παιδιά, μεταφράζει βιβλία και επισκέπτεται ομάδες δημιουργικής έκφρασης παιδιών και σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ως Active Member μετρούν 22 δισκογραφικές δουλειές και δεκάδες άλλες ως solo artists. Επίσης, κυκλοφορούν πολλά και σπάνια προσωπικά άλμπουμ, ενώ έχουν συμμετάσχει σε παραγωγή, στίχους, ερμηνεία σε δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

ACTIVE MEMBER – δισκογραφία
«Διαμαρτυρία» 1992
«Στην ώρα των σκιών» 1994
«Το μεγάλο κόλπο» 1995
«Από τον τόπο της φυγής» 1996
«Οι μύθοι του βάλτου» 1998
«Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες» 2000
«Live-remix» 2000
«Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου» 2001
«Πέρασμα στο ακρόνειρο» 2002
«Fiera» 2004
«Aπό το μεγάλο κόλπο στη Fiera» 2005
«Blah-blasphemy» (cd & dvd) 2005
«Σκιεράτσα» (box 3cd, “Blah-blasphemy 2”, “Άπνοια”, “Βαθύσκιωτα”) 2006
«Άπ’ της φτιάξης μας τα λάθια» 2cd 2009
«Στων βουβών την εσχατιά» 2011
«Αρσενάλι» (2cd) 2012
«Cosmos Alivas» 2014
«Οutro-live» (2cd & dvd) 2015
«Ζαλίκι» (2cd) 2016
«Φρυκτωρία» (ενότητα τραγουδιών – audio streaming) 2019-2020
«Εδώ είναι Δίστομο» 2020
«30» 2022
MΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ Κολοκοτρώνη 25 – 27, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100 – Γκάζι, Αθήνα

Πληροφορίες εισιτηρίων για Active Member
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει / Τιμές Εισιτηρίων: Α’ Φάση: 13 ευρώ, Β’ Φάση: 15 ευρώ, Γ’ Φάση: 17 ευρώ, Ταμείο: 20 ευρώ, Ηλεκτρονικά στο δίκτυο viva.gr / Αθήνα: viva.gr / Τηλεφωνικά: 11876, Σε όλα τα Viva Spots, Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Yoleni’s). / Φυσικά Σημεία Προπώλησης: Hunter Agency Πανεπιστημίου 42, Αθήνα. Ωράριο Λειτουργίας (έως 21/4) Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη: 10.30 – 14.30, Παρασκευή: 16.00 – 20.00. Σάββατο: 10.30 – 16.00. Δευτέρα: Κλειστά. Stereodisc Record Shop Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη – Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 21:00, Σάββατο 10:00 – 18:00. Kαταστήματα Public.
Πηγή:news247