«Ημικρανίες» προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι απανωτές βολές του προέδρου των ΑΝΕΛ, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακάμψει δημοσκοπικά, κυρίως μέσα από την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.
Ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να υπενθυμίζει στο Μαξίμου πως θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, μια απειλή που κάνει την κυβέρνηση να ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Είναι βέβαιο, ότι αυτό το σκηνικό έντασης και το παρασκήνιο μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, δεν πρόκειται να συνεχιστεί πολύ καθώς δεν το αντέχει το πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Η εξάντληση της τετραετίας, σενάριο που στήριζε, μέχρι πριν την ΔΕΘ η κυβέρνηση, φαίνεται ότι αποδυναμώνεται.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες από το newpost.gr είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με τον Πάνο Καμμένο στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της ΔΕΘ, ωστόσο “χρυσή τομή” στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως γνωρίζουν και οι δύο καλά, δεν μπορεί να υπάρξει.

Η μόνη ρεαλιστική λύση που θα μπορούσε να βρεθεί πλέον, είναι η συνεννόηση των δύο εταίρων να οδηγήσουν τις εξελίξεις μέχρι τον Μάιο. Η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί το νωρίτερο στα τέλη Φεβρουαρίου και με την απόσυρση της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση οι εκλογές να προκηρυχθούν μέσα στον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές και τις κάλπες για τους ΟΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση από τον Δεκέμβριο και μετά η ΝΔ έχει και πάλι το δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και θεωρείται σίγουρο πως δεν θα χάσει την ευκαιρία.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάνος Καμμένος όπως σημειώνουν τα parapolitika, βλέποντας την δημοσκοπική κατρακύλα και τον «βέβαιο» πια κίνδυνο να μην μπει στην Βουλή, δίνει σκληρή επικοινωνιακή μάχη προκειμένου να συσπειρώσει το κομματικό του κοινό, το οποίο, όσο έχει απομείνει είναι… αποσυντονισμένο. Το πατριωτικό του φρόνημα και αφήγημα είναι ανεπανόρθωτα τραυματισμένο στην κοινή γνώμη και η προσπάθεια να κερδίσει έδαφος απέναντι στη ΝΔ σε εθνικά ζητήματα φανερώνει και το σκηνικό έντασης που θα δούμε να διαδραματίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα με τον Πάνο Καμμένο να σκληραίνει την στάση του.

[the_ad id=”46371″]
Αρκετά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπουργοί και βουλευτές εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα βγει κερδισμένος από αυτή την ιστορία υποστηρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός είναι εδώ και καιρό «όμηρος» μιας συμφωνίας με τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να άρει την εμπιστοσύνη του ο δεύτερος προς την κυβέρνηση όταν θα φτάνουμε κοντά στις εκλογές.

Τα σενάρια όμως θέλουν παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα «όμηρο», μιας συμφωνίας και με τους ευρωπαϊκούς εταίρους αλλά και τους αμερικανούς για λύση του Σκοπιανού, γι’ αυτό είναι ξεκάθαρο πως από το Μαξίμου δεν θα ήθελαν να «πετάξουν το μπαλάκι»  του Σκοπιανού στην επόμενη κυβέρνηση.

Από το Μαξίμου εξακολουθούν να πιστεύουν πως η συμφωνία των Πρεσπών θα λειτουργήσει θετικά για την Κουμουνδούρου και ειδικότερα για τον Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύοντάς τον ως ηγέτη που μπορεί να φέρνει αποτελέσματα σε ζητήματα που επί χρόνια παρέμειναν άλυτα, ενώ στο εσωτερικό του κόμματος και στους ψηφοφόρους του θα έχει αποδείξει ότι δεν ταυτίζεται με τις ακρότητες του κυβερνητικού του εταίρου.

crashonline.gr

[the_ad id=”46704″]